Τρίτη 31 Ιουλίου 2007

Scenes of a sexual nature


Σκηνές Σεξουαλικής Φύσης

Οι ερωτικές ιστορίες των… άλλων, είναι πάντα και οι πιο συναρπαστικές…

Από 2 Αυγούστου στους κινηματογραφους
ΖΕΦΥΡΟΣ VIOKAR
Τρώων 36, Θησείο, 2103462677.Πεμ. - Τετ.: 21.00/ 23.00
ΕΚΡΑΝ
Ζωοδ. Πηγής & Αγαθίου, Νεάπολη, 2106461895.Πεμ. - Τετ.: 21.00/ 23.00
ΤΡΙΑΝΟΝ FIMCENTER
Κοδριγκτώνος 21 (Πατησίων 101) (ΜΕΤΡΟ Βικτώρια), 2108215469, 2108222702.Πεμ. - Τετ.: 21.00/ 23.00

Χώρα: Αγγλία
Έτος: 2006
Διάρκεια: 91’
Είδος: Αισθηματική Κομεντί
Σκηνοθέτης: Εντ Μπλουμ
Σεναριογράφος: Ασλίν Ντίτα
Ηθοποιοί: Γιούαν ΜακΓκρέγκορ, Εϊλίν Άτκινς, Χιού Μπόνβιλ, Άντριαν Λέστερ, Σόφι Οκονέντο, Μαρκ Στρονγκ, Τζίνα ΜακΚι, Μπέντζαμιν Γουίτροου, Τομ Χάρντι, Χόλι Έιρντ, Ντάγκλας Χοντζ, Άντριου Λίνκλον, Εγκλαντίν Ρεμποβίλ, Κάθριν Τέιτ, Πόλι Γουόλκερ.


Θα μπορούσε να είναι πίνακας του Σερά, εκείνος που απεικονίζει μια Κυριακή στο Πάρκο. Πρόκειται όμως για τη δεύτερη μόλις σκηνοθετική δουλειά του Ed Blum στον κινηματογράφο, εφάμιλλης καλλιτεχνικής αξίας. Αν και ακολουθεί πιστά την παράδοση των αγγλοσαξονικών κομεντί που τσακίζουν κόκαλα με τη γλώσσα, με τους καλογραμμένους, πνευματώδεις διαλόγους τους, καινοτομεί προτείνοντας μια άλλη ανάγνωση των ανθρώπινων σχέσεων και του έρωτα, ως το μόνο στοιχείο που είναι τόσο ακαταμάχητο, ώστε να φέρει τους ανθρώπους πιο κοντά, όσο δυνατό ταυτόχρονα , ώστε να τους απομακρύνει για πάντα.

Μια ταινία για την απρόβλεπτη και συναρπαστική φύση του έρωτα με πεδίο… δράσης το πανέμορφο, καταπράσινο πάρκο Χάμπστιντ Χιθ του Λονδίνου μια μέρα του καλοκαιριού! Στα βήματα σπονδυλωτών ταινιών, όπως το Αγάπη Είναι, το Σκηνές Ερωτικής Φύσεως, με γνωστούς πρωταγωνιστές του βρετανικού σινεμά, όπως ο Γιούαν ΜακΓκρέγκορ και η Τζίνα ΜακΚι, χαλαρώνει και ψυχαγωγεί με παιχνιδιάρική διάθεση και χιούμορ!


Ποια είναι η ανθρώπινη συμπεριφορά όσον αφορά των έρωτα; Πως αντιδρούμε όταν ζηλεύουμε, όταν ερωτευόμαστε, όταν χωρίζουμε ή όταν φλερτάρουμε; Ερωτήματα και καταστάσεις που παρουσιάζονται μέσα από χιούμορ και καλή διάθεση, σε μια ενδιαφέρουσα ανεξάρτητη βρετανική παραγωγή.. Το πεδίο… δράσης, το πάρκο Χάμπστιντ Χιθ του Λονδίνου είναι εντυπωσιακά όμορφο, ενώ γνωστοί ηθοποιοί, όπως ο Γιούαν ΜακΓκρέγκορ (Moulin Rouge, Velvet Goldmine) και η Τζίνα ΜακΚι (Wonderland, Μια Βραδιά στο Νότινγκ Χιλ) κάνουν το πέρασμα τους από τις 7 ερωτικές ιστορίες της ταινίας. Μια ιδανική πρόταση από το βρετανικό
σινεμά, για τα ζεστά βράδια στα θερινά σινεμά της Αθήνας!

Info:

Η ταινία ήταν το φιλμ με το οποίο έκλεισε το Φεστιβάλ Raindance του Λονδίνου για το 2006, όπου είχε και μια υποψηφιότητα για Βραβείο Καλύτερης Ταινίας. (Το Φεστιβάλ Raindance είναι το μεγαλύτερο φεστιβάλ ανεξάρτητων ταινιών στην Αγγλία.)

Προβλήθηκε και στο Φεστιβάλ των Καννών, όπου και στις τρεις προβολές του η αίθουσα ήταν ασφυκτικά γεμάτη, ενώ υπήρχε και ένα θετικό «σούσουρο» γύρω από την ταινία.

Ο σκηνοθέτης Εντ Μπλουμ και ο σεναριογράφος Ασλίν Ντίτα είναι παλιοί συμμαθητές από το σχολείο.

Η ταινία γυρίστηκε εξ ολοκλήρου στο υπέροχο πάρκο Χάμπστιντ Χιθ του Λονδίνου.

Η ταινία γυρίστηκε με εξαιρετικά χαμηλό προϋπολογισμό, ενώ ακόμα και ο σκηνοθέτης της χρειάστηκε να βάλει το σπίτι σε υποθήκη για να μαζέψει τα χρήματα. Τελικά κατάφερε να γίνει το πιο πετυχημένο φιλμ ανεξάρτητης παραγωγής στην Αγγλία, ενώ επίσης διέθετε γνωστούς ηθοποιούς όπως ο Γιούαν ΜακΓκρέγκορ, η Τζίνα ΜακΚι και η Κάθριν Τέιτ!

Μετά την επιτυχία της προσωπικής παραγωγής τους, οι δημιουργοί της ταινίας στο official site της προσφέρουν διήμερα μαθήματα για να γυρίσετε το δικό σας φιλμ με χαμηλό προϋπολογισμό, μα υψηλή ποιότητα!

Η ταινία «χτύπησε» το νούμερο 7 στο box office το διήμερο της πρώτης της προβολής στην Αγγλία, συναγωνιζόμενη με πολλές άλλες εμπορικές ταινίες!

official site :
http://www.scenesofasexualnature.co.uk/news.htm




Τετάρτη 25 Ιουλίου 2007

Adam's Apples

Τα Μηλα του Αδαμ

(Αγγλικός τίτλος: Adam’s Apples)
(Δανέζικος τίτλος :Adams Aebler)
Το καλό και το κακό δεν είναι πάντα ευδιάκριτα
Στοιχεία:
Χώρα: Δανία, Γερμανία
Έτος: 2005
Διάρκεια: 94
Είδος: Μαύρη Κωμωδία, Κοινωνική, Φαντασίας, Ευρωπαϊκός Κινηματογράφος
Σκηνοθέτης: Άντερς Τόμας Γιένσεν
Σεναριογράφος: Άντερς Τόμας Γιένσεν
Ηθοποιοί: Ούλριχ Τόμσεν, Μαντς Μίκελσεν, Νίκολας Μπρο, Πάπρικα Στιν, Άλι Καζίμ, Όλε Θέστρουπ, Νικολάι Λίε Καάς

Περίληψη:
Ένας νέο-ναζί συλλαμβάνεται και καταδικάζεται σε καταναγκαστική εργασία για την κοινότητα. Για να αναμορφωθεί στέλνεται σε μια απόμερη εκκλησία μέσα στους αγρούς, για να συναντήσει τον Ιβάν, έναν παράφορα πιστό ιερέα, ενοχλητικά και επίμονα… αισιόδοξο! Αμέσως θα έρθουν σε σύγκρουση οι δυο τελείως αντίθετοι χαρακτήρες, καθώς ο Άνταμ ειρωνικά θα απαντήσει στον Ιβάν πως αυτό που πραγματικά θέλει να κάνει στη ζωή του είναι να ψήσει μια… μηλόπιτα! Και αυτό ακριβώς θα του αναθέσει ο Ιβάν! Όμως, καθώς μαζί τους θα συγκρούονται και οι δυνάμεις του Καλού και του Κακού, τα μήλα πάνω στα δέντρα θα κινδυνεύουν να σαπίσουν… Ποιος θα καταφέρει να επηρεάσει τον άλλο και να το νικήσει; Θα σωθούν τα μήλα, αλλά και οι ψυχές και των δύο τους;

Σχόλια:
Όταν σκέφτεται κανείς το σινεμά της Δανίας, συνειρμικά έρχονται στο μυαλό το Δόγμα, οι καλτ ταινίες του Λαρς Φον Τρίερ και οι δυνατές δραματικές ταινίες του Τόμας Βίντερμπεργκ ή της Σουζάν Μπίερ. Εδώ έρχεται μια ταινία που απ’ τη μια κρατάει την «παραξενιά» της χώρας της, ενώ απ’ την άλλη πάει ακόμα παραπέρα με το ιδιαίτερο μαύρο χιούμορ της, που σε κάνει να γελάς στις πιο απίθανες στιγμές! Στη σκηνοθεσία ο Άντερς Τόμας Τζένσεν, κορυφαίος σεναριογράφος της χώρας του και τελευταία και επιτυχημένος σκηνοθέτης, ενώ στους κεντρικούς ρόλους και μάλιστα στην καλύτερη φόρμα τους οι δύο γνωστότεροι Δανοί ηθοποιοί, Ούλριχ Τόμσεν και Μαντς Μίκελσεν. Χαλαρά βασισμένη στη ιστορία του Ιώβ από τη Βίβλο, ο οποίος τιμωρείται από το Θεό, παντρεύει τις θρησκευτικές αναφορές με το καλοπροαίρετο χιούμορ και μέσα από επιτυχημένες αλληγορίες και μεταφορές καταφέρνει όχι μόνο να εκπλήξει, αλλά και να διασκεδάσει ως πηγή αυθεντικά καλού χιούμορ!


Info:

Ο σκηνοθέτης της ταινίας, Άντερς Τόμας Γιένσεν, είναι ένας από τους κορυφαίους σεναριογράφους της Δανίας και έχει γράψει για ταινίες όπως τις Ουκ Επιθυμήσεις τη Γυναίκα του Πλησίον Σου και Ανοιχτές Καρδιές της Σουζάν Μπίερ, με την οποία συνεργάζεται αρκετά συχνά, Όνειρα Γλυκά, Ο Γουίλμπορ Δεν Θέλει τη Ζωή Του κ.α.

Η φιλμογραφία του Ούλριχ Τόμσεν περιλαμβάνει μεταξύ άλλων ταινίες όπως: Credo: Η Αίρεση της Υποταγής, Οικογενειακή Γιορτή, Ουκ Επιθυμήσεις τη Γυναίκα του Πλησίον Σου, Τζέιμς Μποντ 007: Ο Κόσμος Δεν Είναι Αρκετός, Γλυκά Σκότωσε Με, Το Βασίλειο του Ουρανού κ.α.

Η φιλμογραφία του Μαντς Μίκελσεν περιλαμβάνει μεταξύ άλλων ταινίες όπως: Ανοιχτές Καρδιές, Ο Γουίλμπορ Δεν Θέλει τη Ζωή Του, Torremolinos 73, Βασιλιάς Αρθούρος, Casino Royale κ.α.

Ο Ούλριχ Τόμσεν και ο Νικολάι Λίε Καάς έχουν συνεργαστεί μαζί και στο Ουκ Επιθυμήσεις τη Γυναίκα του Πλησίον Σου, όπου έπαιζαν τα αδέρφια, ενώ ο τελευταίος έχει συνεργαστεί επίσης ξανά με τον Μαντς Μίκελσεν στο Ανοιχτές Καρδιές. Ακόμα η φιλμογραφία του Καάς περιλαμβάνει και τα Ερωτική Αναπαράσταση και τους Ηλίθιους του Λαρς Φον Τρίερ.

Το μοναδικό τραγούδι που ακούγεται στην ταινία είναι το “How Deep is Your Love” των ξεχασμένων πια Take That!


Βραβεία:

Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Φαντασίας των Βρυξελλών:
Χρυσό Κοράκι Καλύτερης Ταινίας
Ασημένιο Μέγα Βραβείο Ευρωπαϊκού Φιλμ Φαντασίας
Πήγασος – Βραβείο Κοινού

Φεστιβάλ Robert:
Βραβείο Καλύτερης Ταινίας
Βραβείο Καλύτερου Σεναρίου
Βραβείο Καλύτερων Ειδικών Εφέ

Βραβείο Α’ Αντρικού Ρόλου για τον Ούλριχ Τόμσεν στο Φεστιβάλ Fantasporto.

Βραβείο Α’ Αντρικού Ρόλου για τον Ούλριχ Τόμσεν στο Φεστιβάλ Ταινιών Φαντασίας του Puchon.

Βραβείο Κοινού στο Φεστιβάλ της Βαρσοβίας

Βραβείο Β΄ Αντρικού Ρόλου για τον Αλί Καζίμ στα Βραβεία Zulu.



Υποψηφιότητες:

Βραβεία Bodil :
Υποψηφιότητα για Καλύτερο Φιλμ
Υποψηφιότητα για Βραβείο Β΄ Αντρικού Ρόλου για τον Νίκολας Μπρο
Υποψηφιότητα για Βραβείο Β΄ Αντρικού Ρόλου για τον Αλί Καζίμ

Φεστιβάλ Robert:
Υποψηφιότητα για Βραβείο Ερμηνείας για τον Ούλριχ Τόμσεν
Υποψηφιότητα για Βραβείο Ερμηνείας για τον Μαντς Μίκελσεν
Υποψηφιότητα για Βραβείο Σκηνοθεσίας
Υποψηφιότητα για Καλύτερο Μακιγιάζ

Υποψηφιότητα Καλύτερου Σεναρίου στα European Film Awards.

Υποψηφιότητα για Βραβείο Β΄ Αντρικού Ρόλου για τον Νίκολας Μπρο στα Βραβεία Zulu.



Κυριακή 15 Ιουλίου 2007

Στη Σκιά Των Τεσσάρων Γιγάντων (1959)


North By Northwest
Σκηνοθεσία: Άλφρεντ Χίτσκοκ
Σενάριο: Έρνεστ Λέχμαν
Μουσική: Bernard Herrmann Μοντάζ: George Tomasini Φωτογραφία: Robert Burks
Έτος: 1959
Είδος: Κλασσικό θρίλερ κατασκοπείας
Ηθοποιοί: Κάρυ Γκαρντ, Έβα Μαρί Σαντ, Τζέιμς Μέισον, Τζέσι Ρόις Λάντις
Χώρα: Αμερική
Γλώσσα: Αγγλικά
Διάρκεια : 131΄
Seven Films
Περίληψη:
Mία έξοχη, παιχνιδιάρικη, κατασκοπική περιπέτεια, με θαυμάσιους αφηγηματικούς χειρισμούς. Ο Κάρυ Γκράντ, ένας φιλήσυχος διαφημιστής, από ένα λάθος ,γίνεται θύμα απαγωγής από… σκοτεινά κυκλώματα πρακτόρων. Τώρα πρέπει να αποδείξει την πραγματική του ταυτότητα. Να συναντήσει την ξανθιά της ζωής του. Να αποκαταστήσει τη σχέση με την μητέρα του και το όνομά του. Για να τα πετύχει όλα αυτά μπλέκει σε μια περιπέτεια από τη μια ως την άλλη άκρη της Αμερικής.

Σχόλια :
Μια από τις 4 καλύτερες ταινίες, του «μετρ του σασπένς», Αλφρεντ Χίτσκοκ. Ένα κλασσικό πλέον αριστούργημα, σε αποκαταστημένη κόπια που παραμένει μέχρι σήμερα, σύγχρονο κι ενδιαφέρον. Η ταινία είναι μια απόλυτη επίδειξη όλης της βιρτουοζιτέ του Χίτσκοκ, σχετικά με την ανατροπή σχεδόν του συνόλου των μέχρι τότε κινηματογραφικών κανόνων.

Trivia:
H πρώτη ταινία της MGM που γυρίστηκε σε Technicolor, Vistavision, Widescreen και η μοναδική συνεργασία του σκηνοθέτη με το στούντιο.

Η ταινία υπήρξε στο τομέαa της παραγωγής, προάγγελος της επέλασης των ταινιών του Τζειμς Μπόντ. Τρία χρόνια μετά την ολοκλήρωσή της , γυρίστηκε η πρώτη ταινία με ήρωα τον Μπόντ, το Dr No.

Ήταν υποψήφια για τρία Οσκαρ. Σεναρίου, Μοντάζ και Καλλιτεχνικής Διεύθυνσης.

Ο Μπέρναν Χέρμαν που υπογράφει την μουσική υπήρξε ο βασικός συνεργάτης του Χίτσκοκ στις περισσότερες ταινίες του με αποκορύφωμα το Ψυχω.


Το Κτήνος( La Bete The Beast 1975 )


ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Walerian Borowczyk
ΣΕΝΑΡΙΟ: Walerian Borowczyk
ΗΘΟΠΟΙΟΙ:
Sirpa Lane
Lisbeth Hummel
Elisabeth Kaza
Pierre Benedetti
Guy Tréjan
Roland Armontel
ΕΙΔΟΣ: Drama / Fantasy / Horror /
Mystery / Romance
ΧΩΡΑ: France
ΓΛΩΣΣΑ: French
ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 98 min
ΕΓΧΡΩΜΗ

Ο αρχηγός μιας ξεπεσμένης Γαλλικής οικογένειας, πιστεύει ότι η μοίρα του χαμογέλασε όταν η κόρη ενός πλούσιου άνδρα συμφωνεί να παντρευτεί το γιο του. Η κόρη και η θεία της ταξιδεύουν στη Γαλλική εξοχή να συναντήσουν την οικογένεια του μελλοντικού γαμπρού, χωρίς να γνωρίζουν ότι ένα μυστηριώδες «τέρας» παραμονεύει στη γύρω περιοχή. Ένα τέρας γεμάτο …άγριες ορέξεις…

Το Κτήνος (1975) είναι μια ταινία, από εκείνες που μπορεί να μην παραδέχεται κανείς ότι έχει δει! Είναι περιβόητη για τη σκηνή βιασμού, στην οποία ένα κτήνος βιάζει μια αριστοκράτισσα του 18ου αιώνα, η οποία καταλήγει να απολαμβάνει την εμπειρία.. Μια μη πολιτικά ορθή ταινία και ένα έργο καλλιτεχνικής αρτιότητας.

Σάββατο 14 Ιουλίου 2007

8 miles high





«Έτσι οφείλει να είναι το σινεμά…. Σίγουρα πολύ Καλή Διασκέδαση…»
skinmeister from Pietra Ligure, Italy @ IMDB (χρήστης, βαθμολογία : 10)


«Η καλύτερη Γερμανική ταινία που είδαμε ποτέ….»
Sprite007 from Germany @ IMDB (χρήστης, βαθμολογία : 10)

«Ανάλαφρο, απερίσκεπτο, ανόητο αλλά πολύ όμορφο…»
AvalonEntertainment from Germany@ IMDB (χρήστης, βαθμολογία : 8)


Ναταλί Άβελον, Ματίας Σβεινγκχόφερ, Μίλαν Πέσχελ, Γκιόργκ Φρήντιχ, Φρεντερικ Κέμπτερ, Ντέηβιντ Σέλλερ, Βίκτωρ Νόρεν
Moυσική : Αλεξάντερ Χάκε
Σενάριο : Νταγμάρ Μπένκε & Ακίμ Μπορνχάκ, βασισμένο στο βιβλίο της Ούσι Ομπερμάγιερ «Ακριβές Στιγμές».
Σκηνοθεσία : Ακίμ Μπορνχάκ


Η Ούσι, παρατά το σπίτι της σε ηλικία 16 χρονών, για να γίνει μοντέλο. Γνωρίζει τον Ράινερ και μετακομίζει στο Βερολίνο στη «Κομούνα 1», ένα αριστερίστικο κοινόβιο. Σύντομα θα το εγκαταλείψει μια και δεν ενδιαφέρεται καθόλου για τη πολιτική. Το κορίτσι που το έσκασε από το σπίτι, μεταμορφώνεται γρήγορα σε πρότυπο και «γίνεται» το αγαπημένο θέμα σε εξώφυλλα περιοδικών, όπως του Playboy, ενώ αστέρες όπως ο Μίκ Τζάγγερ και ο Κήθ Ρίτσαρντ είναι στα πόδια της.. Ακόμη και ο Ιταλός παραγωγός Κάρλο Πόντι, o οποίος έχει αναδείξει ηθοποιούς όπως η Κλαούντια Καρντινάλε και η Σοφία Λόρεν, της προτείνει δεκαετές συμβόλαιο, κι ένα ρόλο δίπλα στον Τζακ Νίκολσον, στο «Επάγγελμα Ρεπόρτερ» του Αντονιόνι. Εκείνη όμως αρνείται.. Ένας μεγάλος έρωτας θα την οδηγήσει σε ένα τρελό ταξίδι, σε ένα γύρο του κόσμου. Όμως και πάλι η Ούσι δεν είναι ικανοποιημένη… Η ελευθερία της είναι σημαντικότερη και δεν πρόκειται να δεσμευτεί με τίποτα και κανέναν…
Οι περιπέτειες της θα της δώσουν πολύτιμες εμπειρίες και η Ούσι, θα βρει τον δικό της δρόμο για μια ήσυχη κι αξιοπρεπή ζωή ή μάλλον θα βρει τον τρόπο να συνθηκολογήσει με τον εαυτό της...


Η περιπετειώδης ζωή της Ούσι Ομπερμάγιερ, της γυναίκας σύμβολο της σεξουαλικής απελευθέρωσης και της γυναικείας χειραφέτησης στη Γερμανία στη δεκαετία του’ 70, γίνεται μια απολαυστική ταινία, γυρισμένη σε Γερμανία, Ινδία και Μεξικό. Σεξ, ναρκωτικά και ροκ ‘ ν ‘ ρολ, είναι τα συστατικά της ταινίας αυτής, που λειτουργεί και σαν ένα ιστορικό αλμανάκ…. Μια γεύση από το Βερολίνο του 1968, ένα κρυφό κοίταγμα από την κλειδαρότρυπα στα δωμάτια των Rolling Stones, ένα μακρύ ταξίδι στα βάθη της Αφρικής και της Ινδίας, ένας ύμνος στην ελευθερία και την αγάπη για τη ζωή….

Web :
http://www.daswildeleben.de/
http://pdl.warnerbros.com/wbol/de/movies/8mileshigh

Δευτέρα 9 Ιουλίου 2007

42o ΦΕΣΤΙΒΑΛ kARLOVY VARY

Ανακοινώθηκαν τα βραβεία του 42ου Φεστιβάλ του Karlovy Vary με μεγάλο νικητή το Jar City του Baltasar Kormákur, από την Ισλανδία.

Ιδιαίτερα περήφανη και η Seven Films για το The Art Of Negative Thinking του Bård Breien που κέρδισε το βραβείο καλύτερης σκηνοθεσίας.. Για περισσότερα όσον αφορά τη συγκεκριμένη ταινία, αναμείνατε στο χειμερινό πρόγραμμα των κινηματογράφων..