Παρασκευή 3 Απριλίου 2009

Antichrist


Lars von Trier's Antichrist - Official Trailer from Zentropa on Vimeo.
Ένα ζευγάρι αποφασίζει να καταφύγει στη δική του Εδέμ, τη γη της επαγγελίας , που είναι μια καλύβα απομονωμένη στο κέντρο ενός δάσους . Εκεί προσπαθούν να ξαναχτίσουν την κατεστραμμένη τους σχέση και να επισκευάσουν τις ραγισμένες καρδιές τους
Όμως η Φύση αποφασίζει να τους δώσει τα δικά της μαθήματα κι έτσι τα πράγματα πάνε από το κακό …στο χειρότερο…



Αντίχριστος

Η νέα ταινία του

Λαρς Φον Τρίερ

Με τον

Γουίλιαμ Νταφόε

Και την

Σαρλότ Γκαίνσμπουργκ





Το φθινόπωρο στους κινηματογράφους από την Seven Films

Festival du film francophone de Grece

Η
Seven Films
στο
10ο Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου

Espion(s)
(Κατάσκοποι Παντού )

Τρίτη 7 Απριλίου 2009 20.30μμ ΑΠΟΛΛΩΝ
Σκηνοθεσία -Σενάριο : Nicolas Saada.
Φωτογραφία : Stéphane Fontaine.
Mοντάζ : Juliette Welfling.
Ήχος : Cyril Moisson.
Hθοποιοί : Guillaume Canet, Géraldine Pailhas, Stephen Rea, Hippolyte Girardot, Archie Panjabi, Vincent Regan. Παραγωγός : Michael Gentile.
Παραγωγή : The Film.
Έγχρωμο 35 mm, 99΄.
Ο Vincent, ένας νεαρός που διαθέτει πολλές περγαμηνές αλλά είναι κλεισμένος στον εαυτό του, δουλεύει στο τμήμα αποσκευών ενός αεροδρομίου, αρνούμενος να ακολουθήσει την καριέρα που του πρόσφεραν οι σπουδές του. Μαζί με τον συνάδελφό του τον Gérard, ο Vincent συνηθίζει να κλέβει αντικείμενα από τις βαλίτσες πριν από την επιβίβασή τους στον χώρο των αποσκευών. Ενώ ψάχνει τη βαλίτσα ενός διπλωμάτη, ο Gérard σκοτώνεται ξαφνικά έπειτα από μια έκρηξη. Ο ιδιοκτήτης της βαλίτσας, ένας σύριος διπλωμάτης, την παίρνει και εξαφανίζεται. Και τότε η γαλλική αντικατασκοπία στριμώχνει τον Vincent και του προτείνει μια συναλλαγή: για να γλιτώσει τη φυλακή, θα πρέπει να συνεργαστεί με τις γαλλικές και τις αγγλικές μυστικές υπηρεσίες για να βρεθούν αυτοί που εμπλέκονται στην έκρηξη...


Inju, la bête dans l’ombre
( Inju,το κτήνος στη σκιά)

Τρίτη 7 Απριλίου 2009 22.45μμ ΑΤΤΙΚΟΝ
Σκηνοθεσία : Barbet Schroeder.
Σενάριο : Jean-Armand Bougrelle, Frédérique Henri, Barbet Schroeder.
Φωτογραφία : Luciano Tovoli. Mοντάζ / Montage : Luc Barnier.
Ήχος : Jean-Paul Mugel, Francis Wargnier, Dominique Hennequin.
Hθοποιοί : Benoît Magimel, Lika Minamoto, Maurice Bénichou, Ryo Ishibashi, Gen Shimaoka, Shun Sugata, Guillaume Binggeli, Reika Kirishima. Παραγωγός / Producteur : Saïd Ben Saïd.
Παραγωγή : La Fabrique de Films, SBS Films.
Έγχρωμο 35 mm, 105
Ο Alex Fayard είναι ένας επιτυχημένος συγγραφέας αστυνομικών μυθιστορημάτων. Με την ευκαιρία της κυκλοφορίας του καινούργιου του βιβλίου, τον προσκαλούν στην Ιαπωνία. Ένα βράδυ συναντάει την Tamao, μια γκέισα του εκμυστηρεύεται πως βρίσκεται σε απόγνωση. Απειλεί να τη σκοτώσει ένας πρώην εραστής της που θα μπορούσε κάλλιστα να είναι ο Shundei Oe, ένας συγγραφέας που οι αναγνώστες του τον λατρεύουν για τα υπερβολικά βίαια και ανατρεπτικά μυθιστορήματά του, ενώ ο Alex είναι ο ειδικός του έργου του στη Γαλλία. Καθώς δέχεται να βοηθήσει την Tamao, ο Alex Fayard θα βρεθεί αντιμέτωπος με έναν άντρα διψασμένο για εκδίκηση που θα μετατρέψει το ταξίδι του σε αιματοβαμμένη έρευνα στην οποία θα μπλεχτούν η φαντασία με την πραγματικότητα.

La personne aux deux personnes
(Διπρόσωπο πρόσωπο)

Κυριακή 12 Απριλίου 2009 20.30μμ ΑΠΟΛΛΩΝ
Σκηνοθεσία : Bruno Lavaine, Nicolas Charle.
Σενάριο : Bruno Lavaine, Nicolas Charle.
Φωτογραφία : Laurent Dailland.
Mοντάζ : Reynald Bertrand.
Ήχος: Michel Casang.
Hθοποιοί : Daniel Auteuil, Alain Chabat, Marina Foïs, François Damiens, Denis Maréchal, Fred Tousch.
Παραγωγός : Alain Chabat, Christine Rouxel, Amandine Billot. Παραγωγή / Production : Chez Wam.
Έγχρωμο , 35 mm, 87΄.
Ο Gilles Gabriel, πρώην σταρ του πενταγράμμου κατά τη δεκαετία του ‘80, σκοτώνεται σε ένα τροχαίο δυστύχημα που προκαλεί ένας λογιστής, ο Jean-Christian Ranu. Όμως ο Gilles Gabriel δεν είναι εντελώς νεκρός: το πολύ ζωντανό πνεύμα του έχει προσγειωθεί μέσα στο σώμα του Ranu, ο οποίος δεν μπορεί να καταλάβει ποιο πρόσωπο μιλάει μέσα στο κεφάλι του. Ο Gilles και ο Ranu δεν θα αργήσουν να παραδεχτούν κάτι ολοφάνερο: δεν έχουν τίποτα κοινό μεταξύ τους, εκτός από το σώμα που θα πρέπει να μοιράζονται. Ήδη ο καθένας από μόνος του ήταν δύσκολη περίπτωση… τώρα μάλιστα που βρέθηκαν δυο μαζί στο ίδιο πρόσωπο…

Le crime est notre affaire
( Ειδικότης μας το έγκλημα)

Δευτέρα 6Απριλίου 2009 20.00μμ
ΓΑΛΛΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ
& Σάββατο 11 Απριλίου 2009 20.30
ΑΠΟΛΛΩΝ +Τελετή Λήξης
Σκηνοθεσία : Pascal Thomas.
Σενάριο : Clémence de Bieville, François Caviglioli, Pascal Thomas.( Από το μυθιστόρημα της Agatha Christie. )
Φωτογραφία: Renan Pollès.
Mοντάζ : Catherine Dubeau, Mélanie Mourey, Elena Manso.
Ήχος : Pierre Lenoir.
Hθοποιοί : Catherine Frot, André Dussollier, Chiara Mastroianni, Melvil Poupaud, Claude Rich, Alexandre Lafaurie, Christian Vadim, Hippolyte Girardot, Yves Afonso, Annie Cordy, Valérianne de Villeneuve.
Παραγωγός / Producteur : Εric Dussart.
Παραγωγή : Les Films Français.
Έγχρωμο 35 mm, 109΄.
Ο Bélisaire και η Prudence Beresford περνούν ξεκούραστες μέρες στον μικρό τους πύργο που έχει θέα σε ολόκληρη τη λίμνη του Bourget. Ο Belisaire νιώθει ευτυχισμένος, αλλά η Prudence πλήττει. Ονειρεύεται να βρεθεί μια νεράιδα που θα τους εκτόξευε σε περιπέτειες διανθισμένες με πολλά μυστήρια… Κι αυτή η νεράιδα εμφανίζεται μπροστά της με τη μορφή μιας βελγίδας θείας της, της Babette, η οποία γίνεται μάρτυρας ενός φρικτού εγκλήματος από το παράθυρο ενός τρένου. Παρ’ όλο τον σκεπτικισμό του Bélisaire, η Prudence ξεκινάει με σκοπό να αναζητήσει το πτώμα. Πετυχαίνει να προσληφθεί ως μαγείρισσα σε έναν μυστηριώδες αρχοντικό. Εκεί ζει συγκεντρωμένη μια πραγματικά παράξενη οικογένεια, η οποία αποτελείται από έναν οξύθυμο γέρο και τα τέσσερα παιδιά του ενώ οι αυθεντικές σαρκοφάγοι που βρίσκονται μέσα στο σπίτι κρύβουν μερικές στ’ αλήθεια περίεργες εκπλήξεις…


Without

Κυριακή 12 Απριλίου 2009 20.00μμ
ΓΑΛΛΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ
Α! Κρατικό Βραβείο Ποιότητας Καλύτερης ταινίας του Υπουργείου Πολιτισμού 2008 και αλλα 5 κρατικά βραβεία ποιότητας (
Αθηναική Πρεμιέρα
Σκηνοθεσία: Aλέξανδρος Αβρανάς
Σενάριο : Aλέξανδρος Αβρανάς Ιωάννα Ράπτη
Φωτογραφία : Hλίας Κωνσταντακόπουλος
Μουσική : Kωνσταντίνος Βήτα
Μοντάζ : Γιώργος Τριανταφύλλου
Ήχος : Νίκος Μπουγιούκος
Ηθοποιοί : Βασίλης Ανδρέου , Εύη Σαουλίδου , Μαρίσα Τριανταφυλλίδου , Αθηνά Μαξίμου , Αλεξάνδρα Αiδίνη , Κωνσταντίνος Γιάνναρης , Ράνια Οικονομίδου , Γιάννης Στάνκογλου .
Παραγωγός / Producteur : Νίκος Σέκερης.
Παραγωγή / Production : Νik-S Movies.
Έγχρωμο , 35 mm, 80΄

Ένα σύγχρονο παντρεμένο ζευγάρι και ο οχτάχρονος γιος τους ανοίγονται στην παρατήρησή μας. Ο άντρας, γύρω στα τριάντα πέντε, εργάζεται ως φοροτεχνικός σε μία εταιρεία εισαγωγών-εξαγωγών. Η τριαντάχρονη γυναίκα του έχει αναλάβει τη φροντίδα του παιδιού τους και του σπιτιού. Μία επικίνδυνη προαγωγή στον εργασιακό χώρο του συζύγου πυροδοτεί τις προσδοκίες για την κοινωνική ανέλιξη και οικονομική αναβάθμιση της ζωής τους. Μέσα από την ωμή καθημερινότητα οι πρωταγωνιστές ξεγυμνώνονται, αποκαλύπτοντας τις διαφορετικές ανάγκες και επιθυμίες τους, που καθιστούν ολοένα και περισσότερο προβληματική τη μεταξύ τους επικοινωνία και λειτουργία. Η αδυναμία του ήρωα να ανταποκριθεί στις αυξανόμενες απαιτήσεις του κοινωνικού του περίγυρου, καθώς και σε αυτές της συζύγου του, εντείνει τη διαπροσωπική τους σχέση φτάνοντας στην κορύφωση. Η αναπάντεχη όσο και ακραία λύση δίνεται από την ηρωίδα, οδηγώντας τον θεατή στον επαναπροσδιορισμό των χαρακτήρων μέσα από το πρίσμα του «είναι» και του «φαίνεσθαι».