Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου 2010

3 Drei




Η νέα ταινία του Τομ Τικβερ (Τρέξε Λόλα τρέξε , Διεθνής κτλ) με τίτλο
"3" στο επίσημο διαγωνιστικό πρόγραμμα της 67ης Μόστρα της Βενετίας.
Το τέλος των μονογαμικών σχέσεων και πως το χειριζόμαστε ώστε αντί για δράμα να είναι μια νέα μορφή οικογένειας, στα χρόνια των ανικανοποίητων ΕΓΩ!
Στο Βερολίνο σήμερα ένα ζευγάρι γύρω στα 40 , η Hanna και ο Simon διαπιστώνουν ότι διατηρούν παράλληλη σχέση με τον ίδιο νεαρό άντρα, τον Adam, η ιστορία περιπλέκεται το ίδιο και τα όρια της σχέσης τους, όταν η Hanna ανακοινώνει ότι είναι έγκυος. Ο Τικβερ χειρίζεται με χιούμορ και ψυχραιμία ένα κοινωνικό θέμα που φυσικά μόνο ένα μέρος του έχει να κάνει με τις σχέσεις. Ουσιαστικά είναι ένα σχόλιο για την γενιά των μη ικανοποιημένων Ευρωπαίων.
Σκηνοθεσία – Σενάριο : Tom Tykwer
Μουσική: Reinhold Heil, Johnny Klimek, Gabriel Isaac Mounsey
Φωτογραφία : Frank Griebe
Παίζουν : Sophie Rois Devid Striesow Sebastian Schipper
Η ταινία κάνει παγκόσμια πρεμιέρα διανομής στη Γερμανία στις 23 Δεκεμβρίου 2010.


Στην Ελλάδα τη διανομή της έχει αναλάβει η Seven Films.

Μέχρι να σε βρω

Μέχρι να σε βρω
(MOTHER AND CHILD)



Σκηνοθέτης & σεναριογράφος: Ροντρίγκο Γκαρσία
Διευθυντής φωτογραφίας: Xavier Grobet
Μουσική: Edward Shearmur
Κοστούμια: Susie DeSanto
Ηθοποιοί: Ναόμι Γουότς, Annette Bening, Kerry Washington, Jimmy Smits, Samuel L. Jackson,
Διανομή: Seven Films
Εγχρωμο
Διάρκεια : 126’






Η δημοσιογραφική προβολή
του «Μέχρι να σε βρω» ( Mother and Child )
θα γίνει στο IDEAL,
την Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου στις 12.00

Η ΥΠΟΘΕΣΗ :
Τρείς ιστορίες που συναντιούνται για να καταλήξουν σε μια πολύ ενδιαφέρουσα σύγχρονη εκτίμηση της μητρότητας και της θέσης που έχει στη ζωή των τριων τόσο διαφορετικών ηρωίδων, με διαφορετικές προτεραιότητες και στάσεις για τη ζωή τους.
Οι υποψήφιοι για ΟΣΚΑΡ Ναόμι Γουάτς, Ανέτ Μπέννιγκ, και Σάμιουελ Τζάκσον σε μια μοναδική σπονδυλωτή ιστορία από τον ανερχόμενο Ροντρίγκο Γκαρσία ( 9 ζωές, Passengers, Things you can tell just by looking at her) και σε παραγωγή του Αλεχάνδρο Γκονζάλεζ Ινιαρίου, δημιουργού των BABEL, 21 γραμμάρια και Amores Perros.

Η ταινία ξεκινά με δύο 14χρονες ηρωίδες που τους στερούν τα παιδιά που γεννούν μετά από ανεπιθύμητες εγκυμοσύνες. Ένα βλέμμα μόνο μετά τον τοκετό κι αμέσως ο χωρισμός του βρέφους από την μητέρα, κάτω από τη συγκατάθεση των γονιών των ανήλικων μητέρων .

Τριάντα επτά χρόνια αργότερα, είμαστε μάρτυρες των οδυνηρών αποτελεσμάτων που δημιούργησε αυτός ο διαχωρισμός στις δύο ηρωίδες. Η Karen( Annette Bening,) δεν έχει παντρευτεί. Φροντίζει την μητέρα της (Eileen Ryan), που είναι αυτή που πήρε την μοιραία απόφαση, και φέρεται ψυχρά και αδέξια στο κοινωνικό της περιβάλλον .

Η Elizabeth (Naomi Watts) έχει «θάψει» τον εαυτό της στην εργασία χωρίς έρωτα και μόνο σεξ ευκαιριακό . Σκληρή δικηγόρος και καριερίστα έρχεται αντιμέτωπη με μια ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη που τη πάει πίσω επαγγελματικά.
Η Lucy (Kerry Washington )δεν μπορεί να κάνει παιδιά, με τον σύζυγό της (David Ramsey) προσπαθεί να υιοθετήσει μέσα από μια κοινωνική υπηρεσία να βρουν μια νεαρή μέλλουσα μητέρα που να είναι διατεθειμένη να εγκαταλείψει το μωρό όταν βρεθούν οι κατάλληλοι θετοί γονείς.




Ο ΤΥΠΟΣ ΕΓΡΑΨΕ
«Όπως και πολλές από τις ταινίες του Γκαρσία, το «Μέχρι να σε βρω" παίζει πολύ καλά με την ψυχολογία και τη συναισθηματική φόρτιση , του ενήλικου θηλυκού κοινού. Χάρη σε ένα cast με καλά ονόματα , που διασταυρώνουν το ταλέντο τους ,η ταινία θα χαράξει μία καλή εισπρακτική πορεία στις αίθουσες .»
Hollywood Reporter Toronto 16.9.2009