Δευτέρα 28 Οκτωβρίου 2013

Seven Years Seven Films



Seven Films - 7 χρόνια

150 κινηματογραφικές ταινίες
100.000  hits in  blog
Στο 54ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης 
η Seven Films συμμετέχει με 4 Πανελλήνιες Πρεμιέρες.
Τις τελευταίες δημιουργίες τεσσάρων σπουδαίων κινημαγραφιστών.


Ρομάν ΠολάνσκιΑλεξάντερ ΠέινΧιροκάζου Κόρε-ΕνταΦελίξ Βαν  Γκρόνινγκερ


Seven Films
- Η εταιρία διανομής κινηματογραφικών ταινιών
που αγαπά το παγκόσμιο καλό σινεμά.-

Η ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΜΕ ΤΗ ΓΟΥΝΑ

ΠΕΜΠΤΗ 7 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΟΛΥΜΠΙΟΝ 8.30μμ 



    Ο Ρομάν Πολάνσκι  παρουσιάζει την κινηματογραφική μεταφορά του ομότιτλου θεατρικού έργου του Ντέιβιντ Ιβ, που βασίζεται στο έργο του  Λέοπολντ Φον Ζάχερ-Μαζόχ που όπως  και ο Μαρκήσιος Ντε Σαντ πρόσθεσε στο λεξιλόγιό μας μια νέα λέξη: μαζοχισμός .Ο Τόμας,  θεατρικός συγγραφέας και σκηνοθέτης, έχει  γράψει το έργο « Η Αφροδίτη με τη γούνα,»  διασκευή του παλιού μυθιστορήματος Αναζητά μια νέα, όμορφη, ταλαντούχα ηθοποιό για τον ρόλο. Δε εχει πολλές απαιτήσεις αλλα δυσκολεύεται να την βρεί .Ώσπου εμφανίζεται  η Βάντα, μια  ηθοποιός εντελώς αντισυμβατική, απολύτως ακατάλληλη για τον ρόλο, λάθος αλλά  εντελώς αποφασισμένη να πρωταγωνιστήσει στην «Αφροδίτη με τη Γούνα».Και το παιχνίδι αρχίζει. Όρια ξεπερνιούνται, οι ρόλοι θύτη και θύματος αλλάζουν .  Γοητευτικό και σκοτεινά αστείο, κάτι ανάμεσα σε δράμα που σε ταράζει και κωμωδία που σε διασκεδάζει, Η Αφροδίτη με τη γούνα αποτελεί μια εντυπωσιακή διείσδυση στην τέχνη της υποκριτικής μέσα κι έξω απ' τη σκηνή. 

ΝΕΜΠΡΑΣΚΑ 

ΣΑΒΒΑΤΟ 9 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΟΛΥΜΠΙΟΝ 9μμ (ταινια τελετής λήξης)
ΚΥΡΙΑΚΗ 10 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΟΛΥΜΠΙΟΝ 5.30μμ 



    Η ταινία -ένας ασπρόμαυρος φόρος τιμής στη γενέτειρα του Πέιν, τη Νεμπράσκα- είναι ένα βαθιά ανθρώπινο road movie που εστιάζει στη γλυκόπικρη σχέση ενός πατέρα με το γιο του, οι οποίοι ταξιδεύουν εκεί για να εισπράξουν τα κέρδη ενός αμφιβόλου γνησιότητας λαχείου. Στο ρόλο του πατέρα συναντάμε τον Μπρους Ντερν, σε μια έξοχη ερμηνεία που βραβεύτηκε στο φεστιβάλ των Καννών. Η ταινία αποτυπώνει εικόνες μιας άγνωστης Αμερικής, αναμνήσεις και αλήθειες, μέσα από τη συναισθηματικά φορτισμένη προσωπική διαδρομή του κεντρικού ήρωα.


ΠΑΤΕΡΑΣ ΚΑΙ ΓΙΟΣ 

ΣΑΒΒΑΤΟ 2 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΤΖΟΝ ΚΑΣΣΑΒΕΤΗΣ 7.45μμ 
ΔΕΥΤΕΡΑ 4 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΤΖΟΝ ΚΑΣΣΑΒΕΤΗΣ 10.15μμ 


    Σε ένα πρώτο επίπεδο η ταινία είναι ένα οικογενειακό δράμα, όπου οι πατέρες σε δύο οικογένειες ανακαλύπτουν ότι, εξαιτίας ενός λάθους, μεγαλώνουν ο ένας τον γιο του άλλου. Στην ουσία όμως είναι μια ευαίσθητή και βαθιά συναισθηματική καταγραφή του  ορισμού της οικογένειας. Η οικογένεια  είναι ένα σύνολο ανθρώπων που συνδέεται από το κοινό αίμα, τις κοινές εμπειρίες ή, απλώς, την αγάπη;
Η ταινία προβλήθηκε για πρώτη φορά στο φεστιβάλ των Καννών όπου τιμήθηκε με το Βραβείο της Κριτικής Επιτροπής και το Βραβείο Οικουμενικής Επιτροπής .



ΡΑΓΙΣΜΕΝΑ ΟΝΕΙΡΑ 

ΤΕΤΑΡΤΗ 6 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΟΛΥΜΠΙΟΝ 11μμ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 8 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΤΖΟΝ ΚΑΣΣΑΒΕΤΗΣ  7.30μμ 


Μια ταινία για τη μουσική, τα τατουάζ και την δύναμη της αγάπης. Αυτός μιλάει, εκείνη ακούει. Αυτός ένας  ρομαντικός άθεος, αυτή μια θρησκευόμενη ρεαλίστρια. Όταν η κόρη τους αρρωσταίνει σοβαρά, η αγάπη τους δοκιμάζεται σκληρά. Μια ακραία συναισθηματική φλαμανδική ταινία , βασισμένη στο ομώνυμο  θεατρικό έργο που γράφτηκε από τον Johan Heldenbergh, που είναι κι ο πρωταγωνιστής της.
Σχέσεις που δοκιμάζονται , μουσική σαν θεραπεία, χιούμορ και λυγμός , όπως ακριβώς είναι η ίδια η ζωή. Απρόοπτη, δραματική μα και μεγαλειώδης, αρκεί να τη δεις από τη σωστή γωνία. Η ταινία είναι η υποψηφιότητα του Βελγίου για το ξενόγλωσσο Οσκαρ. 

Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2013

Δον Ζουάν του Τζόζεφ Γκόρντον Λέβιτ


Δον Ζουάν

Σκηνοθεσία : Joseph Gordon-Levitt
Σενάριο :  Joseph Gordon-Levitt       
Φωτογραφία: Thomas Kloss
Μουσική :          Nathan Johnson
Παίζουν :  Joseph Gordon-Levitt ,
Scarlett Johansson 
Julianne Moore         
Tony Danza      
Glenne Headly 
Brie Larson      
Rob Brown       
Χωρα Παραγωγής : ΗΠΑ
Ετος Παραγωγής : 2013
Γλώσσα : Αγγλικά
Διαρκεια : 90΄

Εγχρωμο

Ο Jon Martello (Joseph Gordon-Levitt) είναι ένα δυναμικός, όμορφος και παλαιών αρχών τύπος. Οι φίλοι του τον αποκαλούν Don Jon χάρη στην ικανότητά του να "τραβάει" μια διαφορετική γυναίκα κάθε Σαββατοκύριακο, αλλά αυτό δεν είναι τίποτα σε σύγκριση με την ευδαιμονία που βρίσκει μπροστά στον υπολογιστή του βλέποντας πορνό. Η Barbara Sugarman (Scarlett Johansson) είναι μια λαμπερή, όμορφη, και επίσης παλαιών αρχών κοπέλα. Μεγαλωμένη με τις ρομαντικές ταινίες του Χόλιγουντ, είναι αποφασισμένη να βρει τον Πρίγκιπά της και να χαθεί στο ηλιοβασίλεμα. Παλεύοντας με τις παραδοσιακές προσδοκίες του αντίθετου φύλου, ο Jon και η Barbara αγωνίζονται ενάντια στις ψευδείς φαντασιώσεις της κουλτούρας των μίντια, προσπαθώντας να βρουν την αληθινή οικειότητα.