Πέμπτη 3 Απριλίου 2014

Η ΓΕΥΣΗ ΤΗΣ ΕΚΔΙΚΗΣΗΣ (DEAD MAN DOWN) από 4 Απριλίου 2013

Η ΓΕΥΣΗ ΤΗΣ ΕΚΔΙΚΗΣΗΣ(DEAD MAN DOWN)

 ΤΟΥ ΝΙΛΣ ΑΡΝΤΕΝ ΟΠΛΕΒ
 ΚΟΛΙΝ ΦΑΡΕΛ ΝΟΟΜΙ ΡΑΠΑΣ ΝΤΟΜΙΝΙΚ ΚΟΥΠΕΡ ΑΡΜΑΝ ΑΣΑΝΤ ΤΕΡΕΝΣ ΧΑΟΥΑΡΝΤ
 110’


ΣΥΝΟΨΗ
Ο Βίκτορ είναι το δεξί χέρι ενός άρχοντα του υπόκοσμου, του Αλφόνς, ο οποίος παρακολουθεί τα μέλη της συμμορίας του να δολοφονούνται ένα προς ένα, ενώ κάποιος άγνωστος του στέλνει συνεχώς απειλητικά μηνύματα. Εν μέσω αυτών των γεγονότων, ο Βίκτορ γνωρίζει τη Μπέατρις, μια μυστηριώδη Γαλλίδα, που ζει με τη μητέρα της σε ένα διαμέρισμα, ακριβώς απέναντι από το δικό του. Η έλξη του προς εκείνη αρχίζει και μεγαλώνει, όταν θα ανακαλύψει ότι δεν είναι αυτή που φαίνεται, αλλά ένα θύμα που αναζητά εκδίκηση και χρειάζεται απλά τη βοήθεια του. Σύντομα όμως ανακαλύπτει κι εκείνη, ότι ούτε ο Βίκτορ είναι ο άντρας που νόμιζε, αλλά ένας άντρας που αναζητά εκδίκηση για το θάνατο της οικογένειας του. Όταν οι δύο αυτοί πληγωμένοι κι εμμονικοί άνθρωποι έρθουν κοντά, η χημεία και η ένταση μεταξύ τους θα γεννήσει ένα βίαιο και καθαρτικό πλάνο εκδίκησης.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΩΝ
Ο Κόλιν Φάρελ, γεννημένος στο Κάστλνοκ της Ιρλανδίας, είναι γιος του ποδοσφαιριστή Έαμον Φάρελ. Ως έφηβος, ήθελε να ακολουθήσει την καριέρα του πατέρα του, αλλά σύντομα τον κέρδισε η υποκριτική και γράφτηκε στη δραματική σχολή Gaity του Δουβλίνου. Πριν καν ολοκληρώσει τις σπουδές του, κέρδισε τον πρωταγωνιστικό ρόλο στη μίνι σειρά “Falling for a Dancer,”  στη σειρά του BBCBally kissangel,” κι ένα ρόλο στο σκηνοθετικό ντεμπούτο του Τιμ Ροθ, “The War Zone,”. Το 2009, απέσπασε μια Χρυσή Σφαίρα για την ερμηνεία του στο “In Bruges”, και πρόσφατα δούλεψε πάλι με τον Μάρτιν ΜακΝτόνουφ για το «Επτά Ψυχοπαθείς». Αυτό το καλοκαίρι, εμφανίστηκε στο «Ολική Επαναφορά», στο πλάι των Κέιτ Μπέκινσεϊλ, Τζέσικα Μπίελ και Μπράιαν Κάρστον.
Η Νούμι Ράπας ξεκίνησε την υποκριτική της καριέρα στην ηλικία των 11, με την εμφάνιση της στο Ισλανδικό “In the Shadow of the Raven.”  Έχει εμφανιστεί σε περσσότερες από είκοσι ταινίες και τηλεοπτικές σειρές έκτοτε. Το 2007, έκανε αισθητή την παρουσία της στη Δανέζικη ταινία “Daisy Diamond.” Η μεγαλύτερη στιγμή στην καριέρα της ωστόσο ήρθε με «Το κορίτσι με το τατουάζ», που προβλήθηκε το 2009 στη Σουηδία.
Ο Ντομινίκ Κούπερ σπούδασε στην Ακαδημία Μουσικής και Δραματικών Τεχνών του Λονδίνου. Αμέσως μετά την αποφοίτηση του πήρε ένα ρόλο στο “Mother Claps Molly House” του Εθνικού Θεάτρου. Αργότερα συμμετείχε στις θεατρικές παραγωγές  “A Midsummer Nights Dream,” “His Dark Materials” και “The History Boys,” .Για το ρόλο του στο τελευταίο, έλαβε υποψηφιότητες για την ερμηνεία του στα Drama Desk και Evening Standar. Συμμετείχε επίσης στην παραγωγή του Εθνικού Θεάτρου «Φαίδρα», μια παράσταση που έφτασε και μέχρι την Επίδαυρο. Στην τηλεόραση, εμφανίστηκε σταFreefallκαιSense and Sensibilityτου  BBC. Όπως και αργότερα στα: “Down to Earth,” “Sparkling Cyanide,” “The Gentleman Thief,” “Davison’s Eyes,” και «Band of Brothers» του Στίβεν Σπίλμπεργκ.
Η Ιζαμπέλ Ιπέρ, γεννήθηκε στο Παρίσι. Με την παρότρυνση της μητέρας της παρακολούθησε μαθήματα στο Ωδείο Βερσαλλιών και κέρδισε ένα βραβείο για το Un Caprice.” Σπούδασε έπειτα στο Ωδείο Δραματικών Τεχνών , που την οδήγησε σε μια πετυχημένη θεατρική καριέρα. Έκανε το ντεμπούτο της στον κινηματογράφο το 1971 και σύντομα αναγνωρίστηκε ως μία από τις καλύτερες ηθοποιούς της γενιάς της, δίνοντας εξαιρετικές ερμηνείες στα “The Lacemaker” (1977), “Every Man For Himself” (1980), και “Loulou”.
          
Ο ΣΚΗΝΟΘΕΤΗΣ
Ο Νιλς Άρντεν Όπλεβ αποφοίτησε από την Εθνική Σχολή Κινηματογράφου της Δανίας το 1989. Το 1990 σκηνοθέτησε το ντοκιμαντέρ “Den sovende” (1990) και τις μικρού μήκους “Tusmorke” και “Nogen” ενώ αργότερα την τηλεοπτική ταινία “En success” (1993).
                Στη συνέχεια σκηνοθέτησε εννιά επεισόδια για τη σειρά “Taxa/Taxi.” Η καριέρα του στην τηλεόραση συνεχίστηκε με το βραβευμένο με Emmy Rejseholdet/Unit One” (2002-2003).
Έκανε το ντεμπούτο του στον κινηματογράφο με το “Portland” (1996), την πρώτη και πιο αμφιλεγόμενη ταινία του Νέου Κύματος του Δανέζικου κινηματογράφου στα μέσα της δεκαετίας του ’90. Η ταινία συμμετείχε στο Επίσημο Διαγωνιστικό του Φεστιβάλ Βερολίνου το 1996.
Έγινε ιδιαίτερα γνωστός με το «Το Κορίτσι με το Τατουάζ», βασισμένο στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Στιγκ Λάρσον. Ήταν για εκείνον η Πέμπτη μεγάλου μήκους ταινία του, και η μεγαλύτερη εισπρακτική επιτυχία στην ιστορία της Σκανδιναβίας.   
Φιλμογραφία
Dead Man Down – Η Γεύση της Εκδίκησης(2013)          
Man som Hatar Kvinnor - Το Κορίτσι με το Τατουάζ (2009)       
To Verdener - Οσα Μας Χωρίζουν (2008)
We Shall Overcome (2006)
Fukssvansen (2001)
Portland (1996)

https://www.facebook.com/SevenFilmsGreece

            

Δεν υπάρχουν σχόλια: