Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2015

Ο ΝΟΜΟΣ ΤΗΣ ΣΙΩΠΗΣ (SON OF A GUN) 28 Μαΐου στους κινηματογράφους


Ο ΝΟΜΟΣ ΤΗΣ ΣΙΩΠΗΣ
SON OF A GUN

Του Τζούλιους Έιβερι
Γιούαν ΜακΓκρέγκορ Μπρέντον Θουάιτς Αλίσια Βίκαντερ

Διάρκεια: 108’

Σύνοψη
Ο 19χρονος ΤζέιΑρ καταλήγει στη φυλακή για ένα μικρό παράπτωμα- είναι τρομερά  νευρικός κι ευάλωτος. Ο Μπρένταν - ο πιο επικίνδυνος ίσως άντρας στην Αυστραλία-, θα τον πάρει υπό την προστασία του, και θα τον αναγκάσει να τον βοηθήσει να σχεδιάσουν την απόδραση τους. Ο ΤζέιΑρ τυφλωμένος από την υπόσχεση για αμύθητο χρυσό που του δίνουν, τους βοηθά, αλλά σύντομα θα ανακαλύψει ότι τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά. Καθώς οι εντάσεις ανεβαίνουν, ο νεαρός άντρας αρχίζει να αναρωτιέται αν μπορεί να εμπιστευτεί τον προστάτη του.

Η ταινία γυρίστηκε μέσα σε εννιά εβδομάδες στο Περθ, το Φριμάντλ και τη Μελβούρνη. Ο Τζούλιους Έιβερι επέμενε να γίνουν τα γυρίσματα σε πραγματικές τοποθεσίες εκτός στούντιο κατά το δυνατότερο. Για παράδειγμα, κάποιες σκηνές γυρίστηκαν όντως σε φυλακές υψίστης ασφαλείας και σε ορυχεία.

Γιούαν ΜακΓκρέγκορ (Μπρένταν Λίντς)

Ένας από τους καλύτερους ηθοποιούς της γενιάς του, όπως συχνά αναφέρει ο τύπος. Από τον ρόλο που τον καθιέρωσε ως Μαρκ Ρέντον στοTRAINSPOTTING, εώς τον Όμπι-Ουάν Κενόμπι STAR WARS,  η καριέρα του έχει σηματοδοτηθεί από εξέχουσες ερμηνείες.
Ο ρόλος του στο SALMON FISHING IN THE YEMEN του χάρισε μια υποψηφιότητα στις Χρυσές Σφαίρες για την ερμηνεία του.  Νωρίτερα, είχε γνωρίσει μεγάλυ επιτυχία με το  A LIFE LESS ORDINARY, για το οποίο απέσπασε το Βραβείο Καλύτερου Ηθοποιού στα Βραβεία Empire το 1997.
  
Μπρέντον Θουάιτς (ΤζέιΑρ)

Απόφοιτος του Πανεπιστημίου του Κουίνλαντ το 2010, ο Θουάιτς έχει κάνει σειρά εμφανίσεων στην αυστραλέζικη και την αμερικάνικη τηλεόραση. Εμφανίστηκε για πρώτη φορά στη σειρά της  FOX8 ως Λουκ Γκάλαχερ.

Αλίσια Βίκαντερ- Τάσα

Μία πολλά υποσχόμενη νέα ηθοποιός, έχει τιμηθεί ήδη το 2011 με το Βραβείο Guldbagge (τα Σουηδικά Όσκαρ) ως Καλύτερη Ηθοποιός, για την ερμηνεία της στο Σουηδικό δράμα PURE. Την επόμενη χρονιά ήταν μία από τα «Ανερχόμενα Αστέρια» των Ευρωπαϊκών Βραβείων Κινηματογράφου και της Βρετανικής Ακαδημίας. Ακολούθησε ο πρωταγωνιστικός ρόλος στο A ROYAL AFFAIR,
που έφτασε έως τα Όσκαρ στην Κατηγορία Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας.

Τζούλιους Έιβερι – Σκηνοθέτης/ Σεναριογράφος

Παρόλο που ο Νόμος της Σιωπής είναι η πρώτη μεγάλου μήκους ταινία του Έιβερι, είναι ήδη καταξιωμένος σκηνοθέτης από τις μικρού μήκους ταινίες του.
Γεννημένος στο Πέμπερτον της Αυστραλίας, είναι απόφοιτος του Victorian College
of the Arts. Η μικρού μήκους ταινία του  JERRYCAN απέσπασε το Βραβείο της Επιτροπής στο Φεστιβάλ Καννών το 2008, όπως και το Βραβείο Καλύτερης Ταινίας από το Αυστραλέζικο Ινστιτούτο Κινηματογράφου. Το JERRYCAN έλαβε ειδική μνεία κι από τα Φεστιβάλ του Σάντανς και του Βερολίνου.
Ο Έιβερι σκηνοθέτησε επίσης το END OF TOWN, το οποίο απέσπασε το Βραβείο του Καλύτερου Πρωτοεμφανιζόμενου Σκηνοθέτη στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Μελβούρνης το 2006, και βραβεύτηκε κι από το σωματείο των Αυστραλών σκηνοθετών το 2007.

Η πιο πρόσφατη μικρού μήκους ταινία του ήταν το YARDBIRD, που συμμετείχε στο Διαγωνιστικό Τμήμα του Φεστιβάλ Καννών το 2011. Η ταινία σηματοδότησε την πρώτη δουλειά με την ταμπέλα της  Bridle Path Films, μια κολλεκτίβα σκηνοθετών που ίδρυσε ο Έιβερι το 2011.

Δεν υπάρχουν σχόλια: