Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2015

ΤΑ ΘΑΥΜΑΤΑ (LE MERAVIGLIE)

ΤΑ ΘΑΥΜΑΤΑ
LE MERAVIGLIE
της Αλίτσε Ρορβάχερ

Ημερομηνία κυκλοφορίας: 20 Νοεμβρίου 2014

Άλμπα Ρόρβαχερ Μαρία Αλεξάντρα Λούνγκου
Σαμ Λούγουικ Μόνικα Μπελούτσι



ΜΕΓΑ ΒΡΑΒΕΙΟ ΚΡΙΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ
ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΑΝΝΩΝ 2014

Διάρκεια: 110’



ΣΥΝΟΨΗ
Όταν τελειώσει αυτό το καλοκαίρι, τίποτα δε θα είναι το ίδιο για τη Τζολσεμίνα και τις τρεις αδερφές της. Ένα ασυνήθιστο καλοκαίρι, κατά τη διάρκεια του οποίου, οι αυστηροί κανόνες που κρατούν την οικογένεια ενωμένη, αρχίζουν να σπάνε. Εν μέρει, λόγω της άφιξης του Μάρτιν, ενός αγοριού σε πρόγραμμα επανένταξης, κι εν μέρει εξαιτίας της συμμετοχής της τοπικής κοινότητας σε ένα τηλεοπτικό διαγωνισμό με όνομα «Τα Θαύματα», που παρουσιάζει η μυστηριώδης Μίλλυ.
Τα Θαύματα είναι μια ταινία για την εξοχή, για την αγάπη ενός πατέρα για τις κόρες του, για την επιθυμία ενός γιου, για τα ζώα, και για τους μικρούς ανθρώπους που ζουν στην τηλεόραση. Οι ήρωες μιλούν όλοι στην τοπική διάλεκτο του Βιτέρμπο, αλλά όταν θυμώνουν, απαντούν και στα Γαλλικά και τα Γερμανικά.  Τα Θαύματα είναι επίσης ένας μύθος.
Δήλωση σκηνοθέτη
«Η ταινία λαμβάνει χώρα στον τόπο καταγωγής μου (κάπου μεταξύ Λάτσιο και Τοσκάνης), και οι μέλισσες είναι τα ζώα που γνωρίζω καλύτερα από όλα. Γνωρίζω αρκετά καλά επίσης τις πολυ-πολιτισμικές οικογένειες, όχι μόνο επειδή η δική μου είναι Γερμανοιταλική, αλλά επειδή η ύπαρξη τους, είναι και συχνό φαινόμενο στην περιοχή. Περά από αυτά τα στοιχεία, οι χαρακτήρες δεν είναι αυτοβιογραφικοί, αλλά μου είναι πολύ γνώριμοι. Ήθελα να μιλήσω για μια πρωτότοκη κόρη. Εμπνεύστηκα ιδιαίτερα φυσικά από την αδελφή μου Άλμπα, και πως την έβλεπα όσο μεγαλώναμε. Θεωρώ ότι θα ήταν ανιαρό αν έκανα μια πλήρως αυτοβιογραφική ταινία, καθώς μου αρέσει πολύ να εξερευνώ την ανθρώπινη φύση πέρα από τη δική μου. Όταν γράφεις ένα σενάριο, είναι σημαντικό να δημιουργείς χαρακτήρες διαχρονικούς, που εμπλουτίζουν τη φαντασία μας. Είναι σημαντικό να έχεις πάντα κάτι να ανακαλύψεις στους χαρακτήρες, να μπορείς να τους επαναπροσδιορίσεις, είναι τρομεραά αναζωογονητικό».
Αλίτσε Ρορβάχερ

Η ΣΚΗΝΟΘΕΤΗΣ
Η Αλίτσε Ρορβάχερ γεννήθηκε το 1981 στη Φιέζολε της Ιταλίας  και σπούδασε στο Τουρίνο και τη Λισαβόνα. Έχει εργαστεί ως μουσικός για το θέατρο και ως σκηνοθέτης και μοντέρ για ντοκιμαντέρ. Η πρώτη μεγάλου μήκους ταινίας της, CORPO CELESTE έκανε πρεμιέρα στο Φεστιβάλ Καννών (Δεκαπενθήμερο σκηνοθετών) το 2011, κι επιλέχθηκε για τα Φεστιβάλ του Σάντανς, της Νέας Υόρκης, του Λονδίνου, του Ρίο και του Τόκυο.
Φιλμογραφία και βραβεία
LA FIUMARA
(Επεισόδιο του ντοκιμαντέρ “Che cosa manca”, Ιταλία 2006 (7 λεπτά)
CORPO CELESTE
Βραβείο Πρωτοεμφανιζόμενου Σκηνοθέτη Ingmar Bergman 2012
Βραβείο Πρωτοεμφανιζόμενου Σκηνοθέτη Nastri dArgento 2012
Βραβείο Πρωτοεμφανιζόμενου Σκηνοθέτη Ciak dOro 2012
Βραβείο Καλύτερου Σεναρίου (Premio Suso Cecchi DAmico) 2012
LE MERAVIGLIE- ΤΑ ΘΑΥΜΑΤΑ
Μέγα Βραβείο Επιτροπής- Φεστιβάλ Καννών 2014

https://www.facebook.com/SevenFilmsGreece

Δεν υπάρχουν σχόλια: