Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2015

ΤΖΟΚΕΡ (Wild Card) από 12 Μαρτίου στους κινηματογράφους

ΤΖΟΚΕΡ
(WILD CARD)
ΒΑΣΙΣΜΕΝΗ ΣΤΟ ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑ ‘HEAT’ ΤΟΥ ΓΟΥΙΛΙΑΜ ΓΚΟΛΝΤΜΑΝ
ΤΟΥ ΣΙΜΟΝ ΓΟΥΕΣΤ

92 ΛΕΠΤΑ / ΗΠΑ / ΑΓΓΛΙΚΑ




ΣΥΝΟΨΗ
Ο Νικ Γουάιλντ εργάζεται ως σωματοφύλακας στο Λας Βέγκας, κι έχει θανάσιμες δεξιότητες αλλά και πάθος με το τζόγο. Όταν ένας πολύ καλός του φίλος θα πέσει θύμα ξυλοδαρμού, ξυπνάει η δίψα του για εκδίκηση, σύντομα όμως θα ανακαλύψει ότι τα έχει βάλει με τη μαφία. Βυθίζεται στον υπόκοσμο καθώς μαφία κι ένοπλες δυνάμεις τον αναζητούν. Έχοντας ανεβάσει τα στοιχήματα, έχει να παίξει ένα τελευταίο παιχνίδι για να αλλάξει τη μοίρα του... κι αυτή τη φορά είναι όλα ή τίποτα.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗ

Σιμόν Γουέστ

Ο Σιμόν Γουέστ είναι Βρετανός σκηνοθέτης. Έγινε ιδιαίτερα γνωστός για τις ταινίες  CON AIR και LARA CROFT: TOMB RAIDER. Είναι ο μοναδικός σκηνοθέτης που οι τρεις πρώτες ταινίες του έχουν ξεπεράσει τα 100 εκατομμύρια δολλάρια στο Αμερικανικό box office.
Ο Γουέστ είχε αναλάβει και ρόλο παραγωγού για το Black Hawk Down. Η τηλεοπτική του εταιρία έχει κάνει την παραγωγή για σειρές όπως το “Keen Eddie” και το “Human Target” για το Fox, το “Close To Home” για το CBS, και το “The Cape” για το NBC.
Φιλμογραφία
Wild Card - Τζόκερ (2015)                          
Stolen - Απαγωγή (2012)                             
The Expendables 2 - Οι Αναλώσιμοι 2 (2012)                               
The Mechanic - Το Μούτρο (2011)                                     
When a Stranger Calls - Κραυγές Αγωνίας (2006)                                  
Black Hawk Down - Μαύρο Γεράκι: Η Κατάρριψη (2001) (Παραγωγή)                      
Lara Croft: Tomb Raider - Lara Croft Tomb Raider (2001)      
The General`s Daughter - Η Κόρη του Στρατηγού (1999)                                   
Con Air - Απόδραση στον Αέρα (1997)

Βιογραφικά ηθοποιών

Τζέισον Στέιθαμ

Ο Τζέισον Στέιθαμ είναι ευρύτερα γνωστός για τις ταινίες δράσης του. Γεννημένος στο Σίντενχαμ της Αγγλίας, έγινε μέλος της Εθνικής ομάδας καταδύσεων, λαμβάνοντας τη 12η θέση στην παγκόσμια κατάταξη. Κατά τη διάρκεια των προπονήσεων του στο Crystal Palace National Sport Center του Λονδίνου, φωτογράφοι και κινηματογραφιστές τον πλησίασαν για μια καριέρα στον κινηματογράφο. Αργότερα γνώρισε το Γκάι Ρίτσι, ο οποίος του χάρισε το ρόλο του Μπέικον, κι έκανε το ντεμπούτο το στις Δύο Καπνισμένες Κάνες ( LOCK, STOCK AND TWO SMOKING BARRELS) το 1998.

Στάνλεϊ Τούτσι

Ο υποψήφιος για Όσκαρ Στάνλεϊ Τούτσι έχει εμφανιστεί σε περισσότερες από 50 ταινίες και τηλεοπτικές σειρές. Έχει εμφανιστεί επίσης σε περισσότερα από δώδεκα θεατρικά έργα, και στο Μπρόντγουεϊ, κι έχει εργαστεί ως σεναριογράφος, σκηνοθέτης και παραγωγός.
Ο Τούτσι έχει εκδώσει και τα δικά του βιβλία συνταγών: Το The Tucci Cookbook κυκλοφόρησε τον Οκτώβριο του 2012, και μπήκε στη λίστα των Best Sellers των New York Times. Το δεύτερο βιβλίοThe Tucci Table: Cooking With Family and Friends, κυκλοφόρησε το Νοέμβριο του 2014 και περιλαμβάνει παραδοσιακές ιταλικές συνταγές της οικογένειας Τούτσι, καθώς και της Βρετανής συζύγου του, Φελίσιτι Μπλαντ. Ζει μόνιμα στο Λονδίνο με την οικογένεια του.
  
Σοφία Βεργκάρα (ΝτιΝτι)

Μία από τις πιο αστείες και σέξυ ηθοποιούς σήμερα, η Σοφία Βεργκάρα, είναι η μόνη που ξεκίνησε την καριέρα της στο Ισπανόφωνο δίκτυο και πέρασε με επιτυχία στην γενικότερη αγορά. Η υποψήφια για Emmy, Χρυσή Σφαίρα και SAG ηθοποιός, είναι ευρέως γνωστή ως Γκλόρια Πρίτσετ στην πετυχημένη σειρά του ABCModern Family."

Γουίλιαμ Γκόλντμαν (Συγγραφέας/ Σεναριογράφος)

Ο Γουίλιαμ Γκόλντμαν είναι συγγραφέας και σεναριογράφος για τον κινηματογράφο και το θέατρο. Ήρθε στην επικαιρότητα τη δεκαετία του ’50 ως συγγραφέας, πριν αρχίσει να γράφει για τη μεγάλη οθόνη. Έχει τιμηθεί με δύο βραβεία Όσκαρ για σενάρια του, τα Οι Δύο Ληστές (Butch Cassidy and the Sundance Kid) το 1969και το 1976 για το ‘Ολοι οι Άνθρωποι του Προέδρου (All the President's Men).
Ανάμεσα στα αξιοσημείωτα έργα του και το Marathon Man και η Πριγκίπησσα κι ο Πειρατής, τα οποία διασκεύασε ξανά ο ίδιος για τη μεγάλη οθόνη.


Δεν υπάρχουν σχόλια: