Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2015

GUNMAN ΣΕ ΘΕΣΗ ΒΟΛΗΣ από 26 Μαρτίου στους κινηματογράφους

GUNMAN
ΣΕ ΘΕΣΗ ΒΟΛΗΣ

Από το σκηνοθέτη του Taken (Η Αρπαγή) Πιέρ Μορέλ.
Βασισμένη στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Ζαν-Πατρίκ Μανσέ.
Σον Πεν, Χαβιέ Μπαρδέμ, Ρέι Γουίνστον, Τζάσμιν Τρίνκα και Ίντρις Έλμπα.



Διάρκεια: 115’

Ένας απόστρατος των Ειδικών Δυνάμεων, που υποφέρει από μετατραυματικό στρες, προσπαθεί να ξαναβρεί τον έρωτα της ζωής του, αφού προηγουμένως ταξιδέψει από το Λονδίνο στη Βαρκελώνη, και διασχίσει την Ευρώπη για να καθαρίσει το όνομα του.

Σύνοψη
O διαπεραστικός ήχος της σφαίρας ακούγεται μέσα από την κάννη. Φύλακες ασφαλείας βγαίνουν οπλισμένοι από τα οχήματα τους. Σε ένα κοντινό ξενοδοχείο, ένας άντρας αφήνει το όπλο του και φεύγει από το δωμάτιο. Σύντομα τα δελτία ειδήσεων κατακλύζονται με την είδηση της δολοφονίας του Υπουργού Ενέργειας- είναι η αρχή του εμφύλιου και της γενοκτονίας.
Ο Τζιμ Τεριέ βοηθάει τους κατοίκους ενός αφρικανικού χωριού να έχουν πόσιμο καθαρό νερό. Ενώ σκάβει ένα πηγάδι, τρεις οπλισμένοι άντρες τον αναζητούν στο χωριό- είναι εκεί για να τον σκοτώσουν. Ταξιδεύει πρώτα στο Λονδίνο για να συναντήσει τον παλιό του φίλο Στάνλεϋ, και μαζί να ανακαλύψουν ποιοι τον επικήρυξαν. Όλα καταλήγουν στο παρελθόν του. Πριν 8 χρόνια, ο Τεριέ και οι συνεργάτες του είχαν πληρωθεί για να εκτελέσουν τον Υπουργό Ενέργειας του Κονγκό. Ως ο άνθρωπος που πάτησε τη σκάνδαλη, αναγκάστηκε ν ‘ αφήσει τη χώρα αμέσως. Επόμενη στάση Βαρκελώνη, για να αναζητήσει τον ίδιο τον άνθρωπο που τον προσέλαβε, αλλά και για να συνάντησει τυχαία ξανά τον έρωτα της ζωής του που αναγκάστηκε ν’ αφήσει πίσω.

Πιέρ Μορέλ (Σκηνοθέτης)
 Ο Πιέρ Μορέλ είναι ιδιαίτερα γνωστός για την Αρπαγή (Taken) με το Λίαμ Νίσον, ένα από τα μεγαλύτερα franchise στην ιστορία του κινηματογράφου. Ο Μορέλ έκανε το ντεμπούτο του το 2004 με το District B13, aένα φουτουριστικό θρίλερ το οποίο σύστησε στον κόσμο την πολεμική τέχνη παρκούρ και τον εδραίωσε ως σκηνοθέτη ταινιών δράσης. Ακολούθησε το From Paris With Love, με τους Τζον Τραβόλτα και Τζόναθαν Ρις Μάγιερς. Ο Μορέλ έχει μια μακρά καριέρα ως διευθυντής φωτογραφίας και σκηνοθέτης. Έχει εργαστεί σε πολύ μεγάλες ταινίες, όπως τα : The Transporter 1 & 2, Unleashed, Love and Other Disasters, και War. Έχει σκηνοθετήσει επίσης πολλά πιλοτικά επεισόδια τηλεοπτικών σειρών συμπεριλαμβανομένων των Zero Hour του ABC και The Night Shift του NBC.

Σον Πεν (Τζίμι Τεριέ)
Ο δύο φορές βραβευμένος με Όσκαρ Σον Πεν έχει γίνει κινηματογραφικό ίνδαλμα τις τελευταίες τρεις δεκαετίες. Έχει προταθεί συνολικά πέντες φορές για Όσκαρ Α’ ανδρικού ρόλου για τα Dead Man Walking, Sweet and Lowdown, I Am Sam κι απέσπασε το πρώτο του το 2003 για το Mystic River και το δεύτερο το 2009 για το Milk. Ο Σον Πεν έχει τιμηθεί επίσης με Βραβείο Α’ ανδρικού ρόλου από το Φεστιβάλ Καννών (She's So Lovely) και του Βερολίνου (Dead Man Walking) , όπως και από το Φεστιβάλ Βενετίας (Hurlyburly, 21 Grams).
Αυτή τη στιγμή σκηνοθετεί το The Last Face με τους Σαρλίζ Θίρον, Χαβιέ Μπαρδέμ και Αντέλ Εξαρχόπουλος.  Το σκηνοθετικό του ντεμπούτο το έκανε το 1991 με το The Indian Runner, το οποίο επίσης έγραψε και σκηνοθέτησε. Το 1995 σκηνοθέτησε το The Crossing Guard. Η Τρίτη σκηνοθετική του δουλειά ήταν το 2001, το The Pledge με το Τζακ Νίκολσον, μία από τις δέκα καλύτερες ταινίες για το 2001 σύμφωνα  με το National Board of Review. Το Into the Wild ήταν η τέταρτη σκηνοθετική του δουλειά, η οποία άνοιξε με διθυραμβικές κριτικές το 2007. Ο Πεν έχει εμφανιστεί σε θεατρικές παραγωγές, συμπεριλαμβανομένων των Heartland και Slab Boys για το Μπρόντγουεϊ. Το 2003 ήταν ο νεότερος νικητής που έλαβε ποτέ Βραβείο για τη Συνεισφορά του από το φεστιβάλ του Σαν Σεμπαστιάν.
Το 2008 ήταν πρόεδρος της επιτροπής στο Φεστιβάλ Καννών. Ως δημοσιογράφος, έχει αρθρογραφήσει για τα περιοδικά Time, Interview, Rolling Stone και The Nation magazines. Οι συνεντεύξεις του με το Πρόεδρο της Βενεζουέλας Χιούγκο Τσάβεζ και της Κούβας Ραούλ Κάστρο δημοσιεύτηκαν στις εφημερίδες The Nation και The Huffington Post. Η συνέντευξη του Πεν με τον Ραούλ Κάστρο ήταν η πρώτη συνέντευξη που έδινε ποτέ σε διεθνή τύπο.
Το ανθρωπιστικό του έργο εκτείνεται από την παρουσία του στη Νέα Ορλεάνη μετά τον ανεμοστρόβιλο Κατρίνα, έως και στον πιο πρόσφατο σεισμό στην Αϊτή. Τον Ιανουάριο του 2010 ίδρυσε τον Οργανισμό J/P Haitian Relief Organization (J/P HRO). Έχει τιμηθεί αναρίθμητες φορές για το ανθρωπιστικό του έργο, ενώ το 2012 τιμήθηκε με τον τίτλο του πρέσβη της Αϊτής και Ειδικού Συμβούλου του Πρωθυπουργού της Αϊτής Λορέν Λαμότ.

Χαβιέ Μπαρδέμ (Φέλιξ)
Ο πιο καταξιωμένος ηθοποιός που έχει να επιδείξει αυτή τη στιγμή η Ισπανία, ο Χαβιέ Μπαρδέμ έχει μαγέψει το κοινό διεθνώς με τους διαφορετικούς ρόλους που επιλέγει. Το 2008, τιμήθηκε με βραβείο Όσκαρ Β’ ανδρικού ρόλου για την ερμηνεία του στο Καμιά πατρίδα για τους μελλοθάνατους των Αδελφών Κοέν. Η ερμηνεία αυτή, του χάρισε και μια Χρυσή Σφαίρα κι ένα Βραβείο από το Σωματείο των Ηθοποιών. Το 2010 τιμήθηκε από το Φεστιβάλ Καννών με το βραβείο Α’ ανδρικού ρόλου για το  Biutiful του Αλεχάνδρο Ιναρίτου. Την πρώτη του υποψηφιότητα για Όσκαρ την έλαβε για το Before Night Falls του Τζούλιαν Σνάμπελ, ενώ για τον ίδιο ρόλο τιμήθηκε με το βραβείο Α’ ανδρικού ρόλου από το Φεστιβάλ της Βενετίας.


Δεν υπάρχουν σχόλια: