Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2015

ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΑΛΑΜΠΑΜΑ (A WALK IN THE WOODS) 10 Σεπτεμβρίου στους κινηματογράφους

ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΑΛΑΜΠΑΜΑ
A WALK IN THE WOODS
του Κεν Κουάπις

Βασισμένη στα απομνημονεύματα του Μπιλ Μπράισον (1998)

Μια παραγωγή των Ρόμπερντ Ρέντφορντ, Μπιλ Χόλντερμαν, Τσιπ Ντίγκινς
Σενάριο: Ρικ Κερμπ

Ρόμπερντ Ρέντφορντ Νικ Νόλτε Έμα Τόμπσον Νικ Όφερμαν Μαίρη Στινμπέργκεν


Διάρκεια: 104’




Σύνοψη
Ο συγγραφέας Μπιλ Μπράισον βγαίνει στη σύνταξη, κι αντί να ηρεμήσει και να απολαύσει την οικογένεια του, αποφασίζει να περπατήσει το μονοπάτι μήκους 2,200 μιλίων στα Απαλάχια Όρη, μία από τις πιο άγριες και παρθένες ομορφιές της Αμερικής, που εκτείνεται από τη Τζόρτζια έως το Μέιν. Η γαλήνη που τόσο ποθεί να βρει εκεί όμως, δε θα έρθει ποτέ όταν συμφωνεί να τον συνοδεύσει ο παλιός του φίλος, Κατζ. Ο Κατζ πέρασε όλη του τη ζωή να ξεγελά το νόμο με τη γοητεία του, και χρησιμοποιεί την περιπέτεια αυτή για να μην πληρώσει τα αμέτρητα χρέη του. Το πρόβλημα είναι, ότι οι δυό τους έχουν πολύ διαφορετική άποψη για την έννοια «περιπέτεια».

Το καστ
Ο Ρόμπερντ Ρέντφορντ (Μπιλ Μπράισον/Παραγωγός) έχει γίνει σύμβολο της κοινωνικής ευθυνής: φανατικός υπέρμαχος της διάσωσης του περιβάλλοντος και πολιτικά ενεργός, είναι ταυτόχρονα επιχειρηματίας και καλλιτέχνης, με αμείωτο πάθος για ταινίες με ουσία και στο να ενθαρρύνει τους ανθρώπους να εκφράζονται ανοιχτά.
Γεννημένος στη Σάντα Μόνικα της Καλιφόρνια, πέρασε την παιδική του ηλικία με μόνη διασκέδαση τη δημόσια βιβλιοθήκη, το ραδιόφωνο και το τοπικό θέατρο. Του άρεσε από μικρό να βλέπει καρτούν και να ζωγραφίζει. Σπούδασε στο Πανεπιστήμιο του Κολοράντο, αλλά άφησε τις σπουδές του πριν αποφοιτήσει για να πάει στην Ecole des Beaux Arts του Παρισίου. Ο ίδιος θυμάται: «Δεν είχα άλλη πηγή έμπνευσης πέρα από την ίδια μου τη θέληση να εξερευνήσω, αλλά όταν ζωγραφίζεις είσαι κύριος του εαυτού σου. Κανείς δε μπορεί να σου πει ότι δε θα χρησιμοποιήσεις το χρώμα κόκκινο- όλες οι αποφάσεις είναι δικές σου».
Όταν επέστρεψε στις ΗΠΑ παρακολούθησε μαθήματα υποκριτικής στο Μπρούκλιν και την Αμερικανική  Ακαδημία Δραματικών Τεχνών. Ο πρώτος του πρωταγωνιστικός ρόλος ήταν στο Μπρόντγουεϊ, στο Sunday in New York, κι ακολούθησαν τα Little Moon of Alban και Ξυπόλητοι στο Πάρκο- Barefoot in the Park, του Μάικ Νίκολς. Ο πρώτος του ρόλος στη μεγάλη οθόνη ήταν στο War Hunt. Η πρώτη του υποψηφιότητα για Όσκαρ ήρθε το 1973 με το Κεντρί- The Sting.
Έχει πρωταγωνιστήσει σε πολλές ταινίες σε παραγωγή της Wildwood Enterprises, που ίδρυσε ο ίδιος το 1968. Εκτός από εξαιρετικός ηθοποιός, ο Ρέντφορντ έχει σκηνοθετήσει και τα The Μιλάγκρο, η Γη της Σύγκρουσης- Milagro Beanfield War και Το Ποτάμι Κυλά Ανάμεσά μας - A River Runs Through It, για το οποίο ήταν υποψήφιος για Χρυσή Σφαίρα Καλύτερης Σκηνοθεσίας. Υπήρξε διπλά υποψήφιος για Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας και Σκηνοθεσίας για το Quiz Show το 1994. Υποψήφιο για Χρυσή Σφαίρα Καλύτερης Ταινίας και Σκηνοθεσίας ήταν και ο Γητευτής των Αλόγων- The Horse Whisperer (1998). Απέσπασε το Όσκαρ Καλύτερης Σκηνοθεσίας για το Συνηθισμένοι Άνθρωποι- Ordinary People το 1980.
Μεγάλο μέρος της ζωής του Ρόμπερτ Ρέντφορντ είναι το Ινστιτούτο Sundance (πήρε το όνομα του από το ρόλο του στο Οι Δύο Ληστές - Butch Cassidy and the Sundance Kid), που ίδρυσε το 1981. Το Φεστιβάλ του Sundance, είναι ένα ετήσιο πρόγραμμα του Ινστιτούτου, και είναι διεθνώς αναγνωρισμένο ως το πιο σημαντικό φεστιβάλ ανεξάρτητου κινηματογράφου.
Το Φεβρουάριο του 1996, ο Ρέντφορντ έλαβε το περίφημο Βραβείο του Σωματείου Ηθοποιών για την συνολική του προσφορά στον κινηματογράφο, ενώ το Μάρτιο του 2002, του απονεμήθηκε τιμητικό Βραβείο Όσκαρ για τα επιτεύγματα και την προσφορά του. Ζει μόνιμα στο Σάντανς της Γιούτα.
Ο τρεις φορές υποψήφιος για Όσκαρ Νικ Νόλτε, έχει διατηρήσει την ακεραιότητα του σε ολόκληρη την καριέρα του ως ηθοποιός, οδηγώντας τον στο ρόλο του παραγωγού που έχει σήμερα με την σφραγίδα της εταιρίας του Kingsgate Films.
Για την ερμηνεία του στο Οδύνη-Affliction, έχει τιμηθεί με Όσκαρ και Υποψηφιότητα για Χρυσή Σφαίρα. Για τον Πρίγκηπα της Παλίρροιας- The Prince of Tides (1981) απέσπασε τη Χρυσή Σφαίρα, ενώ ήταν υποψήφιος και για Όσκαρ. Υπήρξε άλλη μία φορά υποψήφιος για Όσκαρ για την ερμηνεία του στο Warrior το 2011.
Ο Νικ Νόλτε γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Όμαχα της Νεμπράσκα, κι έπαιζε ράγκμπι πριν τον απορροφήσει το θέατρο. Σπούδασε υποκριτική στην Ακαδημία Stella Adlers του Λος Άντζελες. Αρχικά, ταξίδεψε πολύ με περιοδεύοντες θιάσους.
Ο ρόλος που τον καθιέρωσε ήταν στην τηλεοπτική σειρά Rich Man, Poor Man. Έκανε το ντεμπούτο του στον κινηματογράφο στο Ο Βυθός- The Deep, με τη Ζακλίν Μπισέ.

Η Έμα Τόμπσον είναι η μοναδική ηθοποιός μέχρι σήμερα που έχει τιμηθεί με Όσκαρ Καλύτερης Ηθοποιού και Σεναρίου.
Το 1992, η Τόμπσον προκάλεσε αίσθηση με την ενσάρκωση της Μάργκαρετ Σλέγκελ στην ταινία Επιστροφή στο Χάουαρντς Εντ -Howards End. Απέσπασε το Βραβείο Καλύτερης Ηθοποιού σε όλα τα δυνατά Βραβεία που υπάρχουν: BAFTA, Los Angeles Film Critics, New York Film Critics, Χρυσές Σφαίρες και Όσκαρ. Την επόμενη χρονιά ήταν υποψήφια για Όσκαρ για τα Απομεινάρια μιας Ημέρας- The Remains of The Day και για το Εις Το Όνομα του Πατρός- In the name of the father. Το 1995, η διασκευή της Τόμπσον του κλασικού μυθιστορήματος Λογική κι Ευαισθησία- Sense and Sensibility της χάρισε το Όσκαρ Καλύτερου Διασκευασμένου Σεναρίου, καθώς και τη Χρυσή Σφαίρα Καλύτερου Σεναρίου. Ήταν επίσης υποψήφια για την ερμηνεία της στην ταινία στα Όσκαρ και τις Χρυσές Σφαίρες. Υποψήφια για Χρυσά Σφαίρα,  SAG και BAFTA, ήταν και για την ερμηνεία της στο Η Μαγική Ομπρέλα- Saving Mr. Banks το 2013.
Η Έμα Τόμπσον έκανε το ντεμπούτο της στον κινηματογράφο το 1988, στην κωμωδία Για Ψηλού... Πήδημα- The Tall Guy
Γεννήθηκε στο Λονδίνο, από πατέρα θεατρικό σκηνοθέτη και μητέρα ηθοποιό. Σπούδασε φιλολογία στο Cambridge, όπου συμμετείχε στο θίασο της σχολής Footlights. Πρόεδρος του θιάσου ήταν ο Χιου Λόρι.
Η Έμα Τόμπσον είναι Πρόεδρος του Ιδρύματος Helen Bamber, μιας οργάνωσης για τα ανθρώπινα δικαιώματα που ιδρύθηκε το 2005, για να βοηθήσουν στην επανένταξη ανθρώπων που επέζησαν από κατάφωρες παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
Η Έμα Τόμπσον είναι μέλος της Greenpeace και συμμετείχε ενεργά στην καμπάνια «Σώστε την Αρκτική». Είναι επίσης πρέσβειρα της ActionAid από το 2000, κι έχει επισκεφτεί μέχρι σήμερα την Ουγκάντα, την Αιθιοπία, τη Μοζαμβίκη, τη Νότια Αφρική και τη Λιβυρία σε διάφορες αποστολές του οργανισμού.

Ο σκηνοθέτης
Ο Κεν Κουάπις είναι σκηνοθέτης για την τηλεόραση και τον κινηματογράφο. Το Ταξίδι στην Αλαμπάμα είναι η 11η μεγάλου μήκους ταινία του.
Έχει σκηνοθετήσει τους πιλότους για οχτώ τηλεοπτικές σειρές, μεταξύ των οποίων τα The Larry Sanders Show, The Bernie Mac Show και The Office. Ήταν υποψήφιος Emmy για τη σκηνοθεσία του πρώτου επεισοδίου της τρίτης σεζόν The Office (“Gay Witch Hunt”).  Έχει σκηνοθετήσει επίσης το 100ο επεισόδιο και το φινάλε της σειράς.
Σπούδασε σκηνοθεσία στο Πανεπιστήμιο Northwestern University της Νότιας Καλιφόρνια.
Φιλμογραφία (κινηματογράφος) :
A Walk in the Woods (2015)                           
Big Miracle - Το Θαύμα της Αλάσκας (2012)                                    
He`s Just Not That Into You - Απλώς Δεν Σε Γουστάρει (2009)                               
License to Wed - Αδεια Γάμου (2007)                                    
The Sisterhood of the Traveling Pants - Ενα Μπλου Τζιν για Τέσσερις (2005)                    
The Beautician and the Beast - Η Κούκλα και το Τέρας (1997)                                
Dunston Checks In - Ο Επισκέπτης που Ηρθε από τη Ζούγκλα (1996)                              

Vibes - Μαθητευόμενοι Προφήτες (1988)

1 σχόλιο:

Unknown είπε...

Thanks for sharing, nice post! Post really provice useful information!

Hương Lâm chuyên cung cấp bán máy photocopy và dịch vụ cho thuê máy photocopy giá rẻ, uy tín TP.HCM với dòng máy photocopy toshiba và dòng máy photocopy ricoh uy tín, giá rẻ.