Τρίτη, 21 Οκτωβρίου 2014

ΜΙΑ ΓΑΛΛΙΔΑ ΣΤΟ ΜΑΝΧΑΤΑΝ (CASSE-TETE CHINOIS) Από 12 Ιουνίου


ΡΟΜΑΝ
ΟΝΤΡΕΪ
ΣΕΣΙΛ
ΚΕΛΥ
ΝΤΟΥΡΙ
ΤΟΤΟΥ
ΝΤΕ ΦΡΑΝΣ
ΡΑΪΛΙ

 ΜΙΑ ΓΑΛΛΙΔΑ ΣΤΟ ΜΑΝΧΑΤΑΝ
(CASSE-TETE CHINOIS)
MIA TAINIA TOY ΣΕΝΤΡΙΚ ΚΛΑΠΙΣ
Διάρκεια: 94


ΣΥΝΟΨΗ
Ο Ξαβιέ επιστρέφει στη μεγάλη οθόνη μαζί με τη Γουέντι, την Ίζαμπελ και τη Μαρτίν, 15 χρόνια μετά το  Euroflirt (L'auberge espagnole), και 10 χρόνια μετά το Ρώσικες Κούκλες (Les poupées russes).
Ο Ξαβιέ δεν έχει κατασταλάξει ακόμα στη ζωή του- ίσα ίσα είναι πιο περίπλοκη από ποτέ! Έχει δύο παιδιά πια, και η δίψα του για ταξίδια τον οδήγησε στη Νέα Υόρκη.  Προσπαθεί να τακτοποιηθεί κάπου στο χάος της Τσάιναταουν. Χωρισμοί, θετοί γονείς, γκέι γονείς, μετανάστευση, παγκοσμιοποίηση: η ζωή του Ξαβιέ είναι σαν κινέζικο παζλ. Παρόλο που στρερείται συνοχής και ηρεμίας (όπως ακριβώς και η Νέα Υόρκη στην εποχή που ζούμε), του προσφέρει άπλετο υλικό για τη συγγραφική του δουλειά.
ΔΗΛΩΣΗ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗ
«Όταν ολοκληρώθηκε το Euroflirt, δεν είχα σκοπό να κάνω σίκουελ. Ηθοποιοί, παραγωγοί, διανομείς κι ακόμη το κοινό με ρωτούσαν αν ετοίμαζα κάποια συνέχεια, κάτι που έβρισκα περίεργο τότε. Δύο χρόνια αργότερα, είχα την ιδέα για τις Ρώσικες Κούκλες, και συνειδητοποίησα ότι ήθελα να δουλέψω με τους ίδιους ηθοποιούς. Ήθελα επίσης την ελευθερία στην κινηματογράφιση που είχα και με το Euroflirt. Πήρα το χρόνο μου, αλλά σύντομα κατέληξα ότι κι εγώ ο ίδιος θα ήθελα να δω το σίκουελ!
Όταν ολοκληρώσαμε τα γυρίσματα για τις Ρώσικες Κούκλες, σκέφτηκα να συνεχίσω και να γράψω το τρίτο κεφάλαιο της ιστορίας. Είχα σκεφτεί ακόμα και τον τίτλο “Casse-tete Chinois”. Γνώριζα ωστόσο, ότι θα έπρεπε να περάσουν τουλάχιστον δέκα χρόνια για νε έχει κάποιο ενδιαφέρον η ιστορία. Ήθελα να δω τους χαρακτήρες να μεγαλώνουν, να μιλούν για το παρελθόν, την τροπή που έχουν πάρει οι ζωές τους. Η τριλογία έπρεπε να ακολουθεί ένα μονοπάτι».
Φιλμογραφία
2013                      ΜΙΑ ΓΑΛΛΙΔΑ ΣΤΟ ΜΑΝΧΑΤΑΝ - CHINESE PUZZLE
2011                      ΓΛΥΚΟΠΙΚΡΗ ΚΑΡΔΙΑ - MY PIECE OF THE PIE
2010                     AURÉLIÉ DUPONT: L’ESPACE D’UN INSTANT –Documentary
2007                     PARIS
2004                     ΡΩΣΙΚΕΣ ΚΟΥΚΛΕΣ - RUSSIAN DOLLS
2001                     EUROFLIRT -     NOT FOR OR AGAINST (QUITE THE CONTRARY) - L’AUBERGE  ESPAGNOLE
1999                     MAYBE
1998                                     Υπουργείο Υγείας της Γαλλίας «Καμπάνια κατά του AIDS
LE RAMONEUR DES LILAS – Μικρού μήκους
1996                     FAMILY RESEMBLANCES
1995                     WHEN THE CAT’S AWAY
1994                     “3000 Screenplays Against one Virus” (Καμπάνια κατά του AIDS)
                               
Μικρού μήκους, LE POISSON ROUGE και LA CHAMBRE
1993                      GOOD OLD DAZE
1991                      RIENS DU TOUT
1990                     MAASSAITIS Ντοκιμαντέρ για το Canal+
1989                                     CE QUI ME MEUT Μικρού μήκους
1986                     IN TRANSIT - Μικρού μήκους
1983-1985          NEW YORK
Μικρού μήκους:  GLAMOUR TOUJOURS (5 ‘) , UN, DEUX, TROIS, MAMBO (4’) και
JACK LE VOYEUR (10’)
ΡΟΜΑΝ ΝΤΟΥΡΙ
Casse-Tete Chinois - Μια Γαλλίδα στο Μανχάταν (2013)
L`Ecume des Jours - Ο Αφρός των Ημερών (2013)        
Populaire - Χτυποκάρδια στο Γραφείο (2012)
L`Arnacoeur - Επαγγελματίας Καρδιοκατακτητής (2010)
L`Homme qui Voulait Vivre sa Vie - Η Μεγάλη Φυγή (2010)
Persecution - Καταδίωξη (2009)       
Afterwards - Αγγελιοφόρος (2008)                   
Paris (2008)         
L`Age d`Homme... Maintenant ou Jamais! - Ενηλικίωση...Τώρα ή Ποτέ (2007)        
Moliere - Μολιέρος (2007)  
Dans Paris - Επιστροφή στο Παρίσι (2006)     
De Battre mon Coeur c`est Arrete - Ο Χτύπος που Εχασε η Καρδιά μου (2005)         
Les Poupees Russes - Ρωσικές Κούκλες (2005)               
Arsene Lupin - Αρσέν Λουπέν (2004)              
Exils - Εξόριστοι (2004)      
Le Divorce (2003)
17 Fois Cecile Cassard - 17 Φορές Σεσίλ Κασάρ (2002)  
L`Auberge Espagnole - Euroflirt (2002)           
CQ - Η Ευκαιρία της Ζωής του (2001)                              
Dobermann - Συμμορία: Ντόμπερμαν (1997)  
Gadjo Dilo - Υπάρχουν Ακόμα Γελαστοί Τσιγγάνοι (1997)



ΟΝΤΡΕΪ ΤΟΤΟΥ
Casse-Tete Chinois - Μια Γαλλίδα στο Μανχάταν (2013)
L`Ecume des Jours - Ο Αφρός των Ημερών (2013)        
Therese Desqueyroux - Το Κρυφό Πάθος της Τερέζ Ντ.
(2012)                   
Des Vents Contraires - Αντίθετοι Ανεμοι (2011)
La Delicatesse - Επιστροφή στον Ερωτα (2011)
De Vrais Mensonges - Γλυκό Ψέμα (2010)                       
Coco Avant Chanel - Coco Before Chanel (2009)
Ensemble, C`est Tout - Φτάνει να `Μαστε Μαζί (2007)  
Hors de Prix - Κορίτσι για Σπίτι (2006)
The Da Vinci Code - Κώδικας Da Vinci (2006) 
Les Poupees Russes - Ρωσικές Κούκλες (2005)                               
Un Long Dimanche de Fiancailles - Οι Ατελείωτοι
Αρραβώνες (2004)             
Les Marins Perdus - Η Θάλασσα της Λησμονιάς (2003)
Nowhere to Go But Up - Happy End (2003)    
Pas sur la Bouche - Οχι στο Στόμα (2003)       
A la Folie... Pas du Tout - Μ`Αγαπά, Δεν μ`Αγαπά
(2002)                   
Dirty Pretty Things - Βρώμικα Ομορφα Πράγματα
(2002)                   
L`Auberge Espagnole - Euroflirt (2002)                           
Le Fabuleux Destin d`Amelie Poulain - Αμελί (2001)     
Venus Beaute (Institute) - Venus Beaute: Ινστιτούτο
Ομορφιάς (1999)



Δεν υπάρχουν σχόλια: