Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2015

Ο ΚΥΡΙΟΣ ΜΟΡΝΤΕΚΑΪ (MORTDECAI) 29 Ιανουαρίου 2015 στους κινηματογράφους

Ο ΚΥΡΙΟΣ ΜΟΡΝΤΕΚΑΪ
 Η ΦΙΝΕΤΣΑ ΕΧΕΙ ΟΝΟΜΑ

Ημερομηνία κυκλοφορίας:           29 Ιανουαρίου 2015


Διάρκεια: 107 λεπτά

Τζόνι Ντεπ, Γκουίνεθ Πάλτροου, Γιούαν ΜακΓκρέγκορ, Ολίβια Μουν, Τζεφ Γκόλντμπλαμ και Πολ Μπέτανι
Σκηνοθεσία:Ντέιβιντ Κεπ
Σενάριο: Έρικ Άρονσον
Βασισμένο στο: Μυθιστόρημα “Dont Point That Thing At Me” του Κυρίλ Μπονφιλιόλι

ΣΥΝΟΨΗ

O ανέμελος αλλά δαιμόνιος Τσαρλς Μορτντεκάι είναι ένας έμπορος τέχνης που συνήθως εμπλέκεται σε μικροαπατεωνιές. Θα χρειαστεί να διασχίσει όλη την υδρόγειο, οπλισμένος μόνο με την καλή του εμφάνιση και την ιδιαίτερη γοητεία του, ενώ καταδιώκεται από Ρώσους, Βρετανούς κατάσκοπους, έναν διεθνή τρομοκράτη αλλά και την γυναίκα του. Αποστολή του να ανακτήσει ένα κλεμμένο πίνακα που φημολογείται ότι περιέχει μυστικά για το χαμένο χρυσό των Ναζί.
ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΤΣΑΡΛΙ ΜΟΡΝΤΕΚΑΪ;
Ο Τζόνι Ντεπ είχε ήδη διαβάσει κι ερωτευτεί τα μυθιστορήματα του Μπονφιλιόλι, όταν έλαβε το σενάριο. «Τα είχα διαβάσει πριν πολλά χρόνια και με έκαναν να γελάω δυνατά», αναφέρει. Ο ηθοποιός ζήτησε από το σκηνοθέτη Ντέβιντ Κεπ να ρίξει μια ματιά στο σενάριο : «Δεν μπορώ να πω αρκετά καλά λόγια για τον Κεπ», λέει ο Ντεπ. «Τον αγαπώ από όταν γυρίζαμε μαζί το Μυστικό Παράθυρο. Παρόλο που δεν ήταν κωμωδία, καταφέραμε να προσθέσουμε πολλά κωμικά στοιχεία, το οποίο είναι μέρος του χαρακτήρα του ως άνθρωπο και ως σκηνοθέτη. Είχε ένα όραμα για αυτή την ταινία και δημιούργησε μια ατμόσφαιρα, όπου οι ηθοποιοί μπορούσαν να δοκιμάσουν τα πάντα».
(Σενάριο) του Χόλιγουντ (Mission Impossible, Jurassic Park, Spiderman) και σκηνοθέτης (Ghost Town, Premium Rush), ο Κεπ αναφέρει για την τριλογία του Μόρντεκα: «Διάβασα τα βιβλία και ο χαρακτήρας του Μόρντεκαϊ μου άφησε μια ανεξίτηλη εντύπωση. Δε μπορούσα να φανταστώ κάποιον άλλο πέρα από το Τζόνι Ντεπ για να ενσαρκώσει τον Τσάρλι. Είναι σα να έχει την πατέντα για αυτόν τον ποταπό, δειλό αλλά αξιαγάπητο χαρακτήρα τα τελευταία 15 με 20 χρόνια».

Ο Τζόνι Ντεπ είναι ο Τσάρλι Μόρντεκαϊ
Ο Τσάρλι Μόρτνεκαϊ είναι γνώστης του καλού φαγητού, του καλού κρασιού, των όμορφων γυναικών και του αριστοκρατικού σαβουάρ βιβρ. Επίσης, βρίσκεται συχνά μπλεγμένος σε υποθέσεις αμφιβόλου νομιμότητας. Όταν η  MI5,του ζητά να βρει ένα χαμένο πίνακα του Γκόγια, εκείνος ελπίζει να τον βρει όντως άλλα για να ξελασπώσει από τα χρέη στα οποία είναι βαθιά πνιγμένος.
«Είναι κραυγαλέα ναρκισσιστής, και η μόνη αλήθεια που γνωρίζει είναι η δική του», λέει ο Ντεπ. «Αυτό που με τράβηξε στο χαρακτήρα είναι η πρόκληση του να μετατρέψω έναν απατεώνα σε έναν άνθρωπο που θα συμπαθήσει το κοινό εντέλει».
Μοναδική αδυναμία του Τσάρλς, η σύζυγος του Τζοάνα, για την οποία θα έκανε τα πάντα- εκτός από το να ξυρίσει το μουστάκι του.
Η Γκουίνεθ Πάλτροου είναι η Τζοάνα Μόρντεκαϊ:
Η γλυκύτατη γυναίκα του Τσαρλς Τζοάννα, είναι η βραβευμένη με Όσκαρ Γκουίνεθ Πάλτροου. Η Τζοάννα και ο Τσάρλι είναι μαζί από το κολλέγιο. Είναι πολύ έξυπνη- πολύ πιο έξυπνη από τον Τσάρλι.
«Ο Τσάρλι δεν είναι χαρισματικός ή έξυπνος ή ηρωικός», σημειώνει ο Κεπ. «Είναι κατεργάρης κι αυτό αρέσει στη σύζυγο του. Την κάνει να γελάει κι αυτό μόνο μετράει πολύ. Ζηλεύουν πολύ ο ένας τον άλλον, κι όπως όλοι οι καλοί γαμοί, διατηρείται ζωντανός».
Το μόνο που στέκεται ανάμεσα στο ζευγάρι είναι το νέο μουστάκι του Τσάρλι. «Άφησε μουστάκι όσο εκείνη έλειπε», σχολιάζει η Πάλτροου. «Το μισεί, προσπαθεί να το ξεχάσει, αλλά απλά δε μπορεί. Την απωθεί και την ανακατεύει. Ήταν πολύ δύσκολες αυτές οι σκηνές στα γυρίσματα- δε μπορούσα να σταματήσω να γελάω».
Ο Πολ Μπέτανι είναι ο Τζοκ Στραπ
Όπου πηγαίνει ο Τσάρλι Μόρντεκαϊ, τον συνοδεύει το δεξί του χέρι Τζοκ Στραπ, πιστός και αφιερωμένος στην προστασία του αφεντικού του. «Ο Τζόνι με είχε ρωτήσει στα γυρίσματα του Transcendence εάν γνωρίζω τα μυθιστορήματα για το Μόρτνεκαϊ- του είπα όχι και μου τα έδωσε όλα. Έπειτα μου είπε ότι θα γινόντουσαν ταινία και ήθελε να ενσαρκώσω το Τζοκ», ανακαλεί ο Μπέτανι. Ο Τζόνι Ντεπ αναφέρει ότι παρόλο που ο Πολ Μπέτανι δεν είναι κωμικός ηθοποιός, είναι ένας από τους πιο αστείους ανθρώπους που γνωρίζει: «Μόνο αυτός μπορούσε να είναι ο Τζοκ για μένα. Το γεγονός ότι είναι ψηλός, ξανθός, σχεδόν ένας σκανδιναβικός θεός απλά το κάνει ακόμα πιο αστείο».
Ο Γιούαν ΜακΓρέγκορ είναι ο Άλισταιρ Μάρτλαντ
Οι ανασφάλειες του Τσάρλι μεγαλώνουν στην παρουσία του Άλισταιρ, παλιού φίλου από το κολλέγιο που του αρέσει ακόμη η Τζοάννα. Υψηλόβαθμος αξιωματικός της MI5 πια, ο Άλισταιρ είναι ευαίσθητος, λάτρης της ποίησης ντετέκτιβ που χάνει τα μυαλά του όποτε βρίσκεται κοντά στη Τζοάννα. «Υπάρχει ιστορία μεταξύ τους», εξηγεί ο ΜακΓκρέγκορ. «Ο Άλισταιρ είναι ερωτευμένος μαζί της από τα φοιτητικά χρόνια, κι ενώ πίστευε πάντα ότι κάποτε θα είναι μαζί, ο Μόρντεκαϊ πάντα υπερίσχυε. Η κόντρα τους υπάρχει σε κάθε περίσταση».

Ο ΣΚΗΝΟΘΕΤΗΣ

Ο Ντέιβιντ Κεπ γεννήθηκε στο Γουικσόνσιν, και αποφοίτησε από την κινηματογραφική σχολή του Πανεπιστημίου του Λος Άντζελες το 1986. Ζει μόνιμα στη Νέα Υόρκη με τη σύζυγο και τα παιδιά του.
Φιλμογραφία


Mortdecai - Ο Κύριος Μορντεκάι (2015)                 
Jack Ryan: Shadow Recruit - Τζακ Ράιαν: Πρώτη Αποστολή (2014)                         
Men in Black III - Οι Ανδρες με τα Μαύρα ΙΙΙ (2012) (Σενάριο)                   
Premium Rush - Εκρηξη Αδρεναλίνης (2012)       
Angels & Demons - Illuminati: Οι Πεφωτισμένοι (2009) (Σενάριο)               
Ghost Town - Κατά Λάθος Φάντασμα (2008)        
Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull - Ο Ιντιάνα Τζόουνς και το Βασίλειο του Κρυστάλλινου Κρανίου (2008)            (Σενάριο)                       
War of the Worlds - Ο Πόλεμος των Κόσμων (2005) (Σενάριο)                   
Zathura: A Space Adventure - Zathura: Μια Περιπέτεια στο Διάστημα (2005) (Σενάριο)          
Secret Window - Μυστικό Παράθυρο (2004)        
Big Trouble - Κακός Μπελάς (2002) (Ηθοποιός)
Panic Room - Δωμάτιο Πανικού (2002) (Σενάριο)    
Spider-Man (2002) (Σενάριο)                   
Stir of Echoes - Οι Ψίθυροι των Πνευμάτων (1999)
Snake Eyes (1998) (Σενάριο)                   
The Lost World: Jurassic Park - Ο Χαμένος Κόσμος: Jurassic Park (1997)   (Σενάριο)                       
Mission: Impossible - Επικίνδυνη Αποστολή (1996) (Σενάριο)                     
The Paper - Το Πρωτοσέλιδο (1994) (Σενάριο)      
The Shadow - Ο Ανθρωπος Σκιά (1994) (Σενάριο)
Carlito`s Way - Υπόθεση Καρλίτο (1993)  (Σενάριο)
Jurassic Park - Τζουράσικ Παρκ (1993)    (Σενάριο)

Death Becomes Her - Ο Θάνατος Σού Πάει Πολύ (1992) (Σενάριο)  

https://www.facebook.com/SevenFilmsGreece/

Δεν υπάρχουν σχόλια: